Lampičeva na razdalji v Ötepää tik za dvajseterico

20.01.2019

Na 10 km razdalji v klasičnem koraku na tekmi svetovnega pokala v estonski Ötepää je Anamarija Lampič zasedla 23. mesto, zanesljivo je zmagala Therese Johaug.

Anamarija Lampič je pred tekmovalnim premorom osvojila 23. mesto (c) GEPA

Na štartu 10 km preizkušnje v Estoniji sta bili izkušena Katja Višnar in Anamarija Lampič. Predvsem slednja se je zelo veselila današnje preizkušnje, na koncu pa se je morala zadovoljiti s 23. mestom. Začela je, kot je že v njeni navadi, malce bolj zadržano, nato pa je stopnjevala svoj tek in v cilj pritekla z 2:56,7 minutami zaostanka za zmagovalko iz Norveške, Therese Johaug. Slednja je konkurenco ugnala za 48 sekund in več. Druga je bila Švedinja Ebba Andersson, tretja pa Rusinja Natalija Neprijajeva, ki je še kot edina zaostala manj kot minuto. Lampičevo sta do dvajseterice ločili dobri dve sekundi. Višnarjeva je z zaostankom slabih šestih minut končala na 51. mestu.

Moški so tekmovali na 15 km razdalji, zmage pa se je veseli Finec Ilvo Niskanen, ki je za 15 sekund prehitel Aleksander Bolšunov, tretjeuvrščeni Norvežan Didrik Tönseth je zaostal dobrih 46 sekund.. Edini Slovenec, ki je štartal, Benjamin Črv, je na 54. mestu zaostal za 4:49 minut.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v švedskem Ulricehamnu, kjer pa naši zaradi priprav na svetovno prvenstvo ne bodo tekmovali.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov