Mlade Slovenke dvajsete v Ruhpoldingu

19.01.2019

Naše mlade Biatlonke so še drugič letos nastopile v štafetni preizkušnji. Tekmo so končale na 20. mestu. zmagala je štafeta Francije.

Urška Poje je nastopila prva iz naše četverice (c) Gepa

V Ruhpoldingu so se danes na progo v štafetni preizkupnji podale ženske. V postavi Urška Poje, Polona Klemenčič, Nina Zadravec in Lea Einfalt, so naše biatlonke zasedle 20. mesto v konkurenci 22-ih ekip. Tekmo je za naše začela Urška Poje, ki je na vsakem strelskem nastopu enkrat popravljala in v ogenj poslala Klemenčičevo z zaostankom dobre minute. Klemenčičeva je odlično opravila svoj nastop in z samo eno popravo stoje. Zaostanek Slovenije je na polovici proge znašal dve minuti in štiri sekunde. Kot tretja se je v boj podala Nina Zadravec, ki je v streljanju leže enkrat popravljala. V streljanju stoje pa je zgrešila prevečkrat in morala v dodatni kazenski krog. Slovenija je bila po treh nastopih na 18. mestu. Kot zadnja je za naše nastopila Lea Einfalt, ki pa se ji nastop v leže nažalost povsem ponesrečil. Dvakrat je morala v kazenski krog, nato pa jo je ujela vodilna tekmovalka in tekma se je za našo predstavnico končala.

Preizkušnjo so dobil predstavnice Francije, ki so za 11 sekund in pol premagale štafeto Norveške. Na tretjem mestu so pristale domačinke Nemke, ki so še 12 sekund več kot Norvežanke.


Uradni rezultati-štafeta-Ruhpolding>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov