Svetovni dan snega v Planici in podpis o sodelovanju Slovenske vojske

19.01.2019


Planica že osmič zapored gosti Svetovni dan snega. Dogodek, ki poteka v 45. državah sveta, dolina pod Poncami prireja dva dneva zapored. Danes se je na prizorišču zbralo okoli 1000 obiskovalcev, med katerimi je bila velika večina mladih športnih navdušencev.Zimsko športni dnevi so se začeli že včeraj v prestolnici z dogodkom Športna zima v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev teka na smučeh in smučarskih skokov, s čimer se je napovedalo današnje dogajanje v Planici. Najbolj zagreti obiskovalci so v dolino prišli ob 9. uri, ostali pa vse do 14.00.

Tudi tu je bil poudarek na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. Otroci vseh starosti so se zabavali na dveh skakalnicah in tekaških progah, obenem pa v velikem številu obiskali tudi poligon za deskanje in sankanje, igrali nogomet na snegu in se zabavali tudi ob drugih aktivnostih.

Prve obiskovalce se jutri v Planici ponovno pričakuje ob 9. uri, še večji razlog za obisk pa predstavlja vremenska napoved, ki pravi, da bo v dolino posijalo sonce. Obisk dogodka je za vse obiskovalce brezplačen, brezplačna je tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje.

Minister za obrambo je s Smučarsko zvezo Slovenije podpisal pogodbo o sodelovanju

Minister za obrambo Karl Erjavec in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar sta danes, v soboto, 19. januarja, v Planici, ob Svetovnem dnevu snega, podpisala pogodbo o sodelovanju Slovenske vojske pri izvedbi velikih mednarodnih športnih tekmovanj v Sloveniji v letu 2019.Ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska že tradicionalno logistično in organizacijsko podpirata največje športne prireditve v Sloveniji. S podpisom pogodbe pa se bo to sodelovanje še okrepilo. Minister Erjavec je po podpisu pogodbe povedal, da gre pri smučarskih prireditvah za veliko promocijo Slovenije, športa in turizma in, da je prav, da Ministrstvo za obrambo s svojimi zmogljivostmi sodeluje na takih tekmovanjih in dodal: ''Sodelovali bomo na vseh večjih smučarskih mednarodnih smučarskih tekmovanjih. Od svetovnega prvenstva v biatlonu na Pokljuki leta 2012. In pa na svetovnih prvenstvih v poletih leta 2020 in nordijskem smučanju leta 2023. S sodelovanjem Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske lahko zopet dokažemo, da znamo Slovenci organizirati tekmovanja na najvišji ravni. Nudili bomo materialno podporo, komunikacijska sredstva, sekundarno medicinsko pomoč in helikopter. Lahko rečem, da sem s sodelovanjem, ki ga razvijamo s SZS zelo zadovoljen.''

Predsednik SZS Enzo Smrekar pa je povedal, da si organizacije tako velikih zimskih prireditev ne morejo predstavljati in dodal: ''V SZS, kjer vsako leto organiziramo sedem tekem svetovnega pokala si takih organizacij praktično ne moremo predstavljati brez Slovenske vojske. Slovenska vojska je tradicionalni podpornik teh tekem. Tako v materialnem kot tehničnem smislu. Vsekakor pa je pomemben tudi prispevek, ki ga dajejo našim športnikom v obliki zaposlovanja v času kariere. Hvaležni smo, da se to sodelovanje razvija še naprej in tudi v bodoče računamo na takšno sodelovanje.''

V nadaljevanju sta si minister Erjavec in predsednik SZS Smrekar ogledala aktivnosti, ki ob vznožju skakalnic potekajo ob Svetovnem dnevu snega.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov