Izjemni nastopi Marguča na Rogli

19.01.2019


Najboljši alpski deskarji in deskarke so se zbrali na Rogli, ki je gostila paralelni veleslalom svetovnega pokala. Na progi Jasa se je pomerilo 41 tekmovalk in 63 tekmovalcev, med katerimi sta bili tudi dve Slovenki in pet Slovencev.


Rok Marguč, foto: Miha Matavž

V kvalifikacijah, ki so se začele ob 10.00 uri, naša ekipa ni izpolnila vseh pričakovanj, saj je bil uspešen le Rok Marguč. V ženski konkurenci je bila Gloria Kotnik diskvalificirana, Sara Goltes, ki je v svetovnem pokalu nastopila šele tretjič pa je končala na dobrem 26. mestu. Tim Mastnak in Žan Košir sta začela izjemno, saj sta v prvi vožnji vsak na svoji progi postavila prvi oziroma šesti čas, v drugo pa jima ponovitev nastopov žal ni uspela. Tim je s 43. časom končal na 29. mestu, Žan pa je odstopil. Naša mlajša predstavnika Črt Ikovic in Jernej Glavan sta zasedla 43. in 56. mesto.

Marguč, ki je v osmino finala odšel s sedmim časom kvalifikacij, se je spopadel z Italijanom Aaronom Marchom. Deskarja sta bila večino časa z ramo ob rami, a je Rok premogel več koncentracije in odlično odpeljal vse do cilja. Italijan je medtem naredil usodno napako nekaj zavojev pred ciljem. Naslednji nasprotnik našega deskarja je bil Rus Dmitry Loginov. Marguč je tokrat nastopil na rdeči progi in svojo nalogo znova opravil odlično. Rus je na polovici poti zaostajal nekaj manj kot pol sekunde, ob poskusu da ujame nasprotnika pa je padel.

Drugo polfinale je prineslo dvoboj Marguč – Danielle Bagozza. Rok je podobno kot pred nekaj minutami deskal odlično in imel na polovici proge majhno prednost, a se Italijan s tem ni želel sprijazniti, nadaljeval precej bolje in našega deskarja ugnal za 12 stotink sekunde. Rok se je v malem finalu, kjer ga je čakal Švicar Nevin Galmarini, ponovno uspel zbrati in prikazal vrhunsko vožnjo. Odsotnost kakršnekoli napake mu je prinesla zmago in končno tretje mesto.


foto: Gepa

V velikem finalu je slavil Italijan Edwin Coratti, ki je ugnal Bagozzo, v ženski konkurenci pa je slavila Nemka Selina Joerg. Na stopničkah sta se je pridružili še Rusinja Natalia Soboljeva in zmagovalka malega finala Cheyenne Loch iz Nemčije.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov