Čater vrhunski osmi v Wengnu

19.01.2019


Martin Čater je izkoristil odlične vremenske pogoje in dobro pripravljeno progo v Wengnu. Z izjemnim smučanjem se je zavihtel na 8. mesto.

Martin Čater je izvrstno odpeljal smuk v Wengnu (c) Gepa

V čudovitem vremenu in pred velikem številu navijačev so se alpski smučarji pomerili na eni najtežjih smukaških prog na svetu. Čudovito vreme je poskrbelo, da so smučarji lahko pokazali vse svoje znanje. Tekma je postregla z vsem, kar smuk lahko ponudi. Tesne razlike med najboljšimi, bilo pa je tudi nekaj spektakularnih padcev. 

Najboljši smučarji so imeli startne številke bolj na začetku in boj za zmago se je vnel zelo zgodaj. Prvi je odlično vožnjo prikazal Axel Lund Svindal, ki je nastopil s startno številko 3. Na veselje številnih domačih navijačev ga je prvi prehitel Beat Feuz, ki je odlično stopnjeval svoj nastop in v cilju Norvežana prehitel za 38 stotink. Odlično vzdušje v ciljni areni je nato malo pokvaril Vincent Kriechmayr, ki je vožnjo Švicarja še nadgradil in ga prehitel za 14 stotink. Ko je že zgledalo, da je zmagovalni oder znanj, se je na progo podal Aleksander Aamodt Kilde s številko 17. Prikazal je izvrstno vožnjo od starta do cilja in še na zadnjem vmesnem času imel stotinko prednosti pred Avstrijcem. Takoj za tem je storil manjšo napako in v cilju pristal na tretjem mestu.

Čater na zadnjem delu hitrejši od Kriechmayrja

Odlično pripravljeno progo in vrhunske vremenske pogoje je odlično izkoristil tudi Martin Čater, ki se je na progo podal s številko 41. Čater je odlično opravil s progo pod goro Lauberhorn. Ves čas je le malenkost izgubljal v primerjavi z najbolšimi. Nato pa vrhunsko odpeljal spodnji del. še na zadnjem vmesnem času je njegov zaostanek znašal 1.06 sekunde, nato pa je vrhunsko odpeljal ciljni S in se uvrstil na 8. mesto. V cilju je njegov zaostanek znašal 92 stotink sekunde. "Odlično se počutim, zelo dobro je biti v cilju z dobrim rezultatom. Že lani sem tu dobro smučal, letos pa mi je uspela še ena super vožnja in sem zelo zadovolen," je svoj nastop ocenil Čater. Dober nastop Čatra je dopolnil tudi Boštjan Kline, ki je z zaostankom +2.49  tekmo končal na 27. mestu. Na tekmi je nastopil še Miha Hrobat, ki pa je bil prepočasen za uvrstitev v dobitnike točk. 

Glavni trener Peter Pen je po preizkušnji v Švici dejal: ''Ko Martin hoče in se odloči ter tako smuča, potem to pride ven. Drugače moram pa jaz govoriti česa je sposoben. Imel je pristop, psihično in fizično je bila težka tekma, bolj je šel proti cilju, boljši je bil. Je vrhunski rezultat in nadgradnja lanskega. Res je dobro funkcioniral. Boštjan je začel dobro, do druge minute pa je pokuril vso svojo substanco, a prišel v cilj za nekaj točk. Si pa je s tem dokazal, da si lahko zaupa in da lahko dobro odsmuča na najbolj zahtevnih tekmah. Bilo je še kaj več v igri, a zadnjih dvajset sekund ni mogel več finiširati tako kot je treba v svetovnem pokalu. Hrobat je na petdeseti sekundi padel, a nadaljeval, v spodnjem delu pa še nekaj izgubil. Škoda je za priložnost, saj je bilo kar nekaj odstopov in potem je več prostora za kakšne točke. Smo pa zelo zadovoljni. To energijo, ki smo jo vložili v začetku januarja, v kondicijski trening, material in delo, se je danes obrestovala z vrhunskim rezultatom. Rekel bi še to, da sta v zadnjih dveh treh dneh Miha Verdnik in Polde Flisar veliko naredila za našo ekipo. Naredila sta kar nekaj kilometrov, da smo danes lahko startali. Zato se jima zahvaljujem za dodatno delo, ki ni bilo planirano.''


Uradni rezultati-smuk Wengen>>>

Zvočna izjava-Martin Čater (mp3) >>>

Zvočna izjava-Peter Pen (mp3) >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov