DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC-D: Dvojna zmaga v Planici, Breclova pred Komarjevo

19.01.2019

V Planici so se danes za točke celinskega pokala merile smučarke skakalke. Na domači skakalnici so odlično nastopile tri Slovenke, ki so končale v prvi peterici.

Najbolše tri na prvi tekmi v Planici (c) SloSki

Svoje prve zmage na mednarodni članski ravni se je z 91.5 in 87.5 metri ter 204,6 točkami razveselila Jerneja Brecl, prvih stopničk v karieri na tej ravni pa Katra Komar, ki je z 88.5 in 87 metri ter 201,7 točkami zasedla drugo mesto. Zmagovalni oder je dopolnila Avstrijka Sophie Sorschag s 199,6 točkami. Rezultat kariere je s 5. mestom vpisala tudi 16-letna Pia Mazi, ki je skočila 86.5 in 87 metrov, zbrala pa je 193,8 točk. Brez finala sta ostali Jerneja Repinc Zupančič in Katja Markuta na 33. in 34. mestu. 

Izjave po tekmi:

Jerneja Brecl
Veter se malo spreminja, a ko skačeš dobro, to niti ni tako važno. Za jutri imam isti cilj, a rada bi pokazala še kakšen boljši skok. Bomo videli kako bo.

Katra Komar
Počutila sem se zelo v redu. Dobro so pripravili skakalnico, tako da je bil res užitek skakati. Pa še domača tekma je bila, kar pomeni veliko. Jutri se bom poskušala še bolje odriniti, da bo šlo dlje.

Sophie Sorschag
To je bilo moje prvo tekmovanje v celinskem pokalu. Bilo je res super, tudi skoka sta bila super, tako da sem preprosto srečna.

To je bila tretja tekma celinskega pokala v tej zimi, Breclova je z zmago skočila na skupno šesto mesto, Komarjeva je osma, vodi pa Nemka Selina Freitag.

Najboljša šesterica na tretji tekmi celinskega pokala v tej sezoni (c) SloSki


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov