Ilka Štuhec le za avstrijskim dvojčkom

19.01.2019

Tudi na drugi smukaški tekmi v Cortini d'Ampezzo se je slovenska junakinja, Ilka Štuhec, uvrstila na oder za zmagovalke. Smuk je končala na tretjem mestu, tik za dvema predstavnicama iz Avstrije.

Ilka Štuhec je bila zadovoljna ob prihodu v cilj, (c) Gepa


V Cortini je danes potekal pravi klasični smuk, včeraj so tekmovalke startale malo nižje na progi, tako da so na progi preživele približno dvajset sekund dlje. Naša šampionka se je na progo podala s štartno številko 7. Štuhčeva je prikazala novo odlično predstavo, ki pa ni bila dovolj, da bi premagala Ramono Siebenhofer, ki se veseli druge zmage v dveh dneh in Nicole Schmidhofer, ki je z drugim mestom ostala vodilna v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Ilka Štuhec trenutno zaseda tretje mesto, za vodilno zaostaja le 30 točk.

V Cortini so bile danes idelane razmere, v lepem sončnem vremenu so smučarke lahko pokazale vse svoje znanje. Tako kot Ilka se v Cortini po novem očitno počuti Ramona Siebenhofer, ki je v dveh dneh slavila še drugo zmago v karieri. Na progo se je podala s številko 3 in v cilju prevzela vodstvo z veliko prednostjo. Njena zmaga je bila najbolj ogrožena ob nastopu rojakinje Schmidhoferjeve. Ta je imela na zadnjem vmesnem času še prednost (-0.31), a je tik pred merjenjem časa naredila manjšo napako, tako da je izgubila nekaj hitrosti. V ciljnem drsalnem delu je tako izgubila prednost in za rojakinjo zaostala za 4 stotinke. Ko sta Avstrijki že zadovljni čakali v ciljni areni se je na progo podala Ilka. V delu, ki včeraj ni bil na sporedu, je za Siebenhoferjevo nabrala 17 stotink zaostanka. Na progi med prvim in drugim vmesnim časom je bila malenkost hitrejša od Avstrijke in zaostanek zmanjšala na 10 stotink. V srednjem, tehnično najzahtevnejšem delu proge, je tudi danes naredila nekaj manjših napak. Na zadnjem vmesnem času je zaostajala 38 stotink sekunde, a imela tudi manjšo izmerjeno hitrost. V cilju je nato zaostala 51 stotink sekunde, kar je bilo dovolj za tretje mesto. 

Najboljše tri na današnji tekmi (c) Gepa

Izjavi Ilke Štuhec in Grega Koštomaja po tekmi

"Danes je bilo na progi bolj živahno, saj se je poznalo, da smo startali povsem iz vrha in se je to poznalo na celotni progi. Ampak proga je bila odlično pripravljena in za menoj je nov super dan. Jutri bom vsekakor probala biti sproščena. Jutri je še bolj potrebno, da sem povsem skoncentrirana na vožnjo, saj v superveleslalomu nimamo obveznega treninga tako kot na smuku. Zato je še toliko bolj pomembno, da si vse dobro zamislim in potem napadem na progi", je današnji dan in napovedi za jutri sklenila Ilka. 

"Vsekakor smo zadovjni z rezultatom. V dveh dneh smo potrdili še eno novo potrditev, da Ilka smuča vrhunsko. Avstrijki sta danes enostavno odsmučali skoraj popolno. Pri Ilki se še vedno da opaziti kakšno napako, ki jo bomo popoldan analizirali v videoanalizi. Vseeno pa je danšnji pristop in vožnja to kar si od Ilke želimo. Tudi za jutri se bomo pripravili tako kot za vsako tekmo. Danes in včeraj sta že zgodovina, jutri se vse začne od začetka," je današnji nastop svoje varovanke ocenil Koštomaj.


Uradni rezultati>>>

Zvočna izjava-Grega Koštomaj (mp3)

Zvočna izjava-Ilka Štuhec (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov