DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenke pete na ekipni tekmi v Zau

19.01.2019

Na prvi letošnji ekipni tekmi smučark skakalk v japonskem zau so Špela Rogelj, Maja Vtič, Urša Bogataj in Nika Križnar osvojile peto mesto.

Špela Rogelj je skakala kot prva za Slovenijo (c) GEPA

Vreme v Zau je bilo tokrat bolj prizanesljivo do skakalk, kot včeraj, prva od dveh ekipnih tekem v tej sezoni je potekala precej gladko, z le krajšimi prekinitvami zaradi premočnega vetra. Kot prva je za Slovenijo skakala Špela Rogelj. Pristala je pri 83 metrih, 78,7 točk pa je bilo dovolj za peto mesto po prvi skupini tekmovalk. Vodile so Nemke. Maja Vtič je z 72 metri naše potisnila za Rusinje na šesto mesto z zaostankom slabih sedmih točk. Nemke so še naprej vodile. 

Kot tretja je Urša Bogataj z 91.5 metri svojo nalogo opravila zelo dobro in našo reprezentanco približala Rusiji na le 7 desetink točke, Nemke so na vrhu imele skoraj 30 točk naskoka pred Avstrijkami. Vrhunski skok pa je nato uspel naši zadnji, Niki Križnar. S 96.5 metri je bila najdaljša med vsemi v prvi seriji, Slovenijo pa je to znova potisnili nazaj na peto mesto, s prednostjo skoraj 25 točk pred Rusijo. Po prvi seriji so premočno in pričakovano vodile Nemke pred Avstrijkami in Japonkami.

Posamično četrti rezultat Križnarjeve

V finalni seriji je Rogljeva pristala pri 82 metrih, skupno 447,9 točk pa je bilo dovolj za ohranitev 12,2 točk prednosti pred Rusijo. Vtičeva je v finalni seriji pristala pri 78 metrih, naše pa so tudi po šestih skokih imele prednost pred Rusijo, a le še 2,9 točk. Nemke so kljub 82 metrom Ramone Straub še naprej vodile s prednostjo 17,3 točk pred Avstrijkami.

Odličen skok je v finalni seriji uspel Bogatajevi, ki je s 95 metri postavila svojo naj daljavo v Zau, naše pa so s 631,5 znova ušle Rusinjam, razlika se je povečala na več kot 25 točk. Prednost Nemčije pred Avstrijo se je pred zadnjo skupino na vrhu še malce stopila in sicer na 9,2 točk. Naše so za stopničkami zaostajale za 20,3 točk. V zadnji skupini je še enkrat več odlično skočila Križnarjeva, tokrat 96 metrov, s tem pa je Sloveniji potrdila peto mesto na današnji tekmi. Naše so zbrale 743,4 točk, Norveška je imela na četrtem mestu 756,5 točk, Japonska na tretjem 768,3 točk, Avstrija je bila na koncu druga z 811,2 točkami, Nemke pa so slavile z 838,6 točkami. Križnarjeva je bila danes četrta najboljša posameznica tekme. "Danes je bila lepa tekma. Znova sem skakala kar lepo. Včeraj so se pojavljale neke napake, ki so se danes odpravile, a še so malenkosti, rezerve pri samih točkah mogoče. Če bom tako skakala ali še boljše skakala jutri na tekmi, bom kar vesela. Poizkusila bom izboljšati samo tehniko v zraku," je po današnji tekmi povedala Križnarjeva. 

Njena reprezentančna kolegica, Rogljeva, je povedala: "Pogoji so takšni kot so na Japonskem po navadi. Bolje je počakati na nastop, kot imeti slabe pogoje. Moji skoki so trenutno na takšnem nivoju kot so. Borim se, odpravljam napake, da bo na naslednjih tekmah boljše." Črto pod današnjim nastopom naše četverice je potegnil glavni trener Zoran Zupančič: "Načrtovali smo boj za tretje mesto, tudi sama poizkusna serija je tako kazala. Žal dve tekmovalki danes nista oddelali svojega dela, ni se jima sešlo. To je bil mrzel del ekipe. Drugi del ekipe pa je bil odličen, res lepi skoki, brez pripomb. Seveda so rezerve vedno prisotne, a to kar sta Nika in Urša pokazali danes, so super skoki, ki kažejo tudi v bližino stopničk."

Jutri bo v Zau na sporedu še posamična tekma.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov