Martin Čater 12. v Wengnu

18.01.2019

Alpski smučarji so naporen konec tedna v Wengnu začeli z alpsko kombinacijo. Izmed naše šesterice se je najbolje izkazal Martin Čater na 12. mestu.

Martin Čater je dobro odpeljal smukaški del kombinacije, Foto: Gepa


Organizatorji v Wengnu so zaradi vremenskih razmer morali obrniti potek kombinacije. Smučarji so se tako najprej pomerili v eni vožnji slaloma in nato v smuku. Od slovenske šesterice se je v slalomu najbolje izkazal Štefan Hadalin, ki je po prvem delu zasedal 10. mesto. Med 30 najboljših in tako ugodno številko za napad v smuku sta se uvrstila še Čater, ki je bil 19. in povratnik po poškodbi Klemen Kosi, ki je bil 22. Za malenkost je najboljšo trideseterico  zgrešl Tilen Debelak. Miha Hrobat in Boštjan Kline sta bila diskvalificirana. Že po slalomu je vodil na koncu najhitrejši Avstrijec Marco Schwarz.

Dober smuk Čatra

V drugem delu tekmovanja se je od naših na progo njapreje podal Kosi, ki mu je treba čestitati za hitro vrnitev po poškodbi. Na koncu je zasedel 29. mesto. Kmalu za njim pa je svoj smukaški del opravil Martin Čater, ki je izkoristil priložnost za dvig po rezultatski lestvici navzgor. Z dobro odpeljanim smukom je na koncu zasedel 12. mesto. Malenkost pa je svojo uvrstitev na smuku pokvaril Hadalin, ki je tekmovanje končal na 18. mestu. V boju za zmago je najprej močno napadel Francoz Victor Muffat Jeandet, ki je bil po slalomu tretji in je branil lansko zmago iz Wengna. Muffat Jeandet je z dobrim smukom prehitel rojaka Alexisa Pinturaulta, ki je bil po slalomu pred njim, na koncu pa osvojil tretje mesto. Na vrhu je ostal le še Schwarz, ki pa je uspel zadržati prednost iz slaloma in tako slavil zmago.

Izjave po tekmi

Martin Čater:" Na drugi progi v smuku sem se počutil veliko bolj domače. Slalomski del je bil tako tako, čeprav ga nismo toliko trenirali, sem mnenja, da bi lahko odpeljal bolje. S smukaškim delo pa sem zadovoljen. Tudi jutri, ko bo smuk potekal iz vrha se bom proge lotil tako kot danes in se nadejam dobrega rezultata."

Peter Pen:"Celotna ocena danes je nekako polovična. Trije smučarji v cilju in v točkah. Tudi smučanje je bilo nekako tako. V slalomu se je ravno okoli številk, ki sta ju nosila Martin in Štefan naredila smučina in nista mogla spustit smuči teči. Obadva sta potem odpeljala soliden smuk, Martin pravzaprav zelo dobrega. 12. in 18. mesto sta dva dobra rezultata. Posebno zmago je danes doegel Klemen Kosi. Čeprav je opravil dve slabi vožnji je pokazal veliko borbe in prišel do točk, tako da je to zanj mala zmaga po padcu v Bormiu. Več sem pričakoval od Mihe Hrobata, ki pa mu je pred ciljem v slalomu zmanjkalo koncentracije in odstop. Za Boštjana pa je bilo slabo, ker se je spored obrnil. Lažje mu je postaviti smernice v smuku in se potem boriti v slalomu. Jutri bodo na smuku nastopili Kline, Čater in Hrobat. Za Kosija smo se odločili, da se že danes odpravi v Kitzbühel, da se v miru pripravi na naslednje tekme. Tam bo morda opravil tudi kakšno vožnjo na evropskem pokalu."

Uradni rezultati>>>

Zvočna izjava-Martin Čater (mp3)

Zvočna izjava-Peter Pen (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov