Ilka Štuhec na odru za zmagovalke v Cortini d'Ampezzo

18.01.2019

Nov izvrsten nastop Ilke Štuhec, ki se je v Cortini d'Ampezzo uvrstila na drugo mesto. Zmago slavi Avstrijka Ramona Siebenhofer.

Ilka Štuhec z novo uvrstitvijo na oder za zmagovalce, Foto: Gepa

Štuhčeva je v današnji vožnji še enkrat več pokazala, da je trenutno ena najboljših smučark v hitrih disciplinah. Že v zgornjem drsalnem delu, si je pridrsela občutno prednost pred smučarkami, ki jo je uspešno zadržala v tehnično zahtevnem delu. Nato pa v zadnjem delu, ponovno bolj drsalnem, znova povečala. Ob prihodu v cilj je za 48 stotink prehitela Viktorio Rebensburg. Da je Ilki uspela odlična vožnja, z le manjšo napako, ko jo je za trenutek malenkost raztegnilo v srednjem delu, je pokazala tudi sama. Ob prihodu v cilj je namreč roke dvignila močno v zrak in čeprav je imela štatno številko 3, že nakazala, da se ji obeta odličen rezultat. "Premor mi je dobro del, trenirala sem tako kondicijo kot na snegu in je hitro minilo. Že včeraj dva treninga sta bila super, ampak ne idealna. Tudi danes vse še ni bilo tako kot sem si zamislila in vem kaj moram še popraviti do jutri," je smejaje današnji nastop komentirala Ilka. 

Siebenhoferjeva brez napake v srednjem delu

Občutki naše smučarke niso pustili na cedilu, saj je nobena smučarka, ki je prišla v cilj za njo ni več prehitela. Prva, ki se je Ilki približala bolj kot Rebensburgova, je bila Nemka, Kira Weidle. Ta je za našo šampionko zaostala 36 stotink sekunde, kar pa na koncu ni bilo dovolj za oder za zmagovalke. Zelo vroče je Ilki v cilju postalo, ko je se je po progi spuščala Stephanie Venier. Avstrijka je v zgornjem delu nabrala kar nekaj zaostanka (+0.24), nato pa vztrajno zmanjševala zaostanek. Na zadnjem vmesnem času je zaostajala samo dve stotinki, ob prihodu v cilj pa šest in zasedla drugo mesto. Na koncu je to zadostovalo za tretje mesto. Še bolj tesno je bilo ob nastopu Švicarke Corinne Suter, ki je imela na zadnjem vmesnem času še prednost (12 stotink), v cilju pa zaostala 7 stotink sekunde in tekmo končala tik za odrom za zmagovalke. Štuhčeva pa je premoč morala priznati Avstrijki Siebenhoferjevi, ki se je na progo podala s številko 17. Svoj nastop je opravila brez napake in tako je z izvrstnim srednjim in spodnjim delom za 40 stotink prehitela našo tekmovalko. Avstrijka se s tem veseli prve zmage za svetovni pokal v karieri.

Foto: Gepa

Koštomaj: "V srednjem delu je še veliko rezerv"

Nad uvrstitvijo svoje varovanke je bil navdušen tudi trener Grega Koštomaj, ki pa pravi, da ima Ilka še rezerve v svojem smučanj. "Dokaj dolg premor od zadnje tekme v hitrih disciplinah nam je prišel prav. Saj smo sprva rabili nekaj časa za počitek in kasneje tudi za trening. Saj v novembru in decembru veliko časa zanj ni bilo. Prestavitev tekem iz St. Antona je bila nekako pričakovana in za nas ugodna, saj smo veseli, da se ena tekma nadomešča tukaj v Cortini, kjer se Ilka izvrstno počuti. Kar se tiče današnje vožnje je Ilka dobro startala. V drugi tretjini je vozila malo slabše in ima še kar nekaj rezerv. Do jutri bomo opravili podrobno analizo in iskali rešitve za jutri. Zaključek je bil ponovno izvrsten.V celoti pa smo seveda zadovoljni, vidi se, da je Ilka ponovno sproščena na tekmah in da si upa napadati," je nastop povzel Koštomaj

Smučarke bodo že jutri imele novo priložnost, da pokažejo svoje znanje, saj bo v Cortini d'Ampezzo na sporedu še en smuk. V nedeljo bo na tem prizorišču na vrsti še superveleslalom.

Uradni rezultati>>>

Zvočna izjava-Grega Koštomaj (mp3)>>>

Zvočna izjava-Ilka Štuhec (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov