Jakov Fak zaradi vročine že v domovini

18.01.2019

Biatlonci so včeraj na peti postaji Svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu tekmovali v šprintih tako v ženski kot moški konkurenci. Medtem ko je med slovenskimi biatlonci pri dekletih svoj nastop zelo dobro opravila mlada Polona Klemenčič in le za las zgrešila prve točke, se pri fantih, kjer vedno lahko pričakujemo boljše uvrstitve, nihče ni odrezal po njihovih zmožnostih.

Jakov Fak (c) Žiga Kalan

Jakov Fak, ki je že na prejšnjem prizorišču zaradi bolezni izpustil posamične tekme in prišel pomagati ekipi le na štafetno preizkušnjo, bolezni očitno ni pozdravil do konca. Zaradi ponovno slabega počutja in vročine je včeraj po tekmi zapustil prizorišče v Ruhpoldingu in je že doma.

Izjave Jakova Faka, trenerja Uroša Velepca in vodje panoge Janeza Ožbolta.

Jakov Fak: "Že pred včerajšnjo tekmo sem čutil bolečine v celem telesu, ampak sem se vseeno odločil za štart. Po sami tekmi se je stanje še poslabšalo in sem dobil vročino. S trenerjem sva se odločila, da je najbolje, da zapustim prizorišče in se posvetim zdravljenju prehlada. Odvisno od hitrosti okrevanja se bomo odločali o nadaljnjem planu treninga in tekmovanj."

Uroš Velepec: "Jakov je imel včeraj po tekmi rahlo povišano temperaturo. Velikokrat po tekmi se to pojavi tudi pri zdravih, če temu tako rečemo. Ampak potem sva se vseeno odločila, da gre domov in izpusti štafeto ter skupinski štart v Ruhpoldingu. Za naprej bomo pa še naredili načrt, ali gre v Antholz ali ne, ampak ta trenutek vemo samo to, da je doma, da se še vedno slabo počuti. Ko sem zjutraj govoril z njim, je imel še vedno povišano temperatur. Dokler se popolnoma ne pozdravi, je težko vedeti, kako naprej."

Janez Ožbolt: "Žal se je zgodilo, da je Jakov včeraj po tekmi dobil temperaturo in odšel domov in ne bo nastopil na naslednjih tekmovanjih tu v Ruhpoldingu. Zelo vprašljiv je tudi njegov nastop v Anterselvi in kasneje v Ameriki. Vsekakor je to za nas velik udarec, ampak nimamo kaj, Jakov se mora najprej popolnoma pozdraviti nato vstopiti v normalen proces treninga, dobiti nazaj moči. Nastopal bo šele takrat, ko bo popolnoma zdrav in pripravljen. Seveda je za tako majhno ekipo, kot jo imamo Slovenci, to velik udarec. V naslednjih dneh bomo naredili plan, kako naprej. V tem trenutku je to zelo težko predvideti, saj je vse odvisno od Jakovega počutja in njegovega zdravja."

Preostala ekipa ostaja v Ruhpoldingu, danes je ob 14.30 na sporedu moška štafera v kateri bodo nastopili Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan. Jutri v štafeti tekmujejo še dekleta v postavi Urška Poje, Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Nina Zadravec.

Biatlonska karavana se po Ruhpoldingu seli v italijanski Antholz, zatem pred vrhuncev sezone IBU svetovnim prvenstvom v Oestersundu sledita še prizorišči v Severni Ameriki.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov