Polona Klemenčič za las ob prve točke za svetovni pokal

17.01.2019

Po moškem sprintu so se v Ruhpoldingu v isti disciplini pomerile še ženske. Poloni Klemenčič je malenkost zmanjkalo do prvih točk za svetovni pokal.

Polona Klemenčič je bila blizu prvih točk za svetovni pokal, Foto: Gepa

Druge zmage v sezoni se je z brezhibnim streljanjem in najhitrejšim tekom razveselila Slovakinja Anastazija Kuzmina. Slovakinja je napet boj bila z Italijanko Liso Vitozzi, ki je bila na strelišču prav tako brezhibna. Bila pa je Italijanka malenkost počasnejša tako na strelišču kot tudi v smučini in za Kuzmino na koncu zaostala za 11.5 sekunde. Tudi tretjeuvrščena na današnjem sprintu, Švedinja Hanna Öberg, je na strelišču pokrila vse tarče. Za zmagovalko pa je zaostala malenkost manj kot pol minute (+0.29.1).

Odličen strelski nastop je opravila tudi mlada Polona Klemenčič, ki je, tako kot najboljše tekmovalke, zadela vseh deset strelov. Do prve točke v svetovnem pokalu ji je zmanjkalo samo pet sekund. Vsekakor pa je njen nastop dobra vzpodbuda in motivacija za naprej. S vojim nastopom je bila zadovoljna tudi Polona sama: "Končno mi je na tekmi ratalo prikazati streljanje brez napak. Tekaško se moram še malo izboljšati, saj zaradi le petih sekund do prvih točk obstaja malo grenkega priokusa. Verjamem pa, da se bo že na naslednji tekmi teh pet sekund ubrnilo meni v prid". Preostali dve naši tekmovalki na startu Urška Poje in Lea Einfalt sta bili uvrščeni nižje na lestvici. Pojetova je z enim zgrešenim strelom zasedla 79. mesto, ponovno pa se nastop ni izšel novinki v karavani biatlona, Lei Einfalt, ki je zgrešila šest tarč in tekmo končala na 102. mestu.

S Polono zadovoljen tudi trener Velepec

"Danes je na vsak način treba pohvaliti nastop Polone. Za njo je zelo lepa tekma in z dvema ničlama na strelišču je žal le za nekaj sekund zaostala za prvimi točkami. Vseeno je to lep korak naprej in kmalu pričakujemo, da se bo pridružila Urški med dobitnicami točk. Kar se tiče nastopa Lee je naredila napako pri streljanju leže. Ob njenem nastopu je malo zapihalo in ni upala  narediti prave korekcije, zato je strele zgrešila na rob. Tekaško pa je bila dobro razpoložena. Urška trenutno ni v stanju, v katerem bi lahko na progi dala vse od sebe. Zato je zanjo tudi en zgrešen strel preveč, da bi lahko posegla po boljšem rezultatu. Kljub vsemu se borimo naprej, saj so punce zelo mlade in upam, da bomo že kmalu konkurenčni", je nastope naših tekmovalk ocenil trener Uroš Velepec.

Zvočna izjava Uroš Velepec (*.mp3)

Zvočna izjava Polona Klemenčič (*.mp3)

Uradni rezultati>>> 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov