Šolar na smuči 2019

16.01.2019

Smučanje je pregovorno slovenski šport in zanimanje zanj se v zadnjih letih ponovno povečuje. Če je bilo smučanje še dve desetletji nazaj dosegljivo vsem, v zadnjem času opažamo, da smuča vedno manj otrok. Da bi čim večjemu številu otrok omogočili to lepo izkušnjo, bo že peto leto zapored med 20. in 25. januarjem potekala akcija Šolar na smuči. Otroci bodo smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem. Tako bodo smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo, učencem četrtih in petih razredov osnovnih šol omogočili brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je Šolar na smuči zaživel, smo v okviru akcije omogočili brezplačen smučarski dan že skoraj 10.000 učencem in več kot polovica jih je prvič stopila na smuči. Želja vseh partnerjev projekta je, vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno, tako bodo štirje smučarski centri v petih dneh gostili 2500 šolarjev na smučeh. Častni pokrovitelj akcije je predsednik republike Slovenije, Borut Pahor, katerega potrditev prihoda na otvoritveni dogodek še pričakujemo.

Uradni začetek Šolarja na smuči, z osrednjim dogodkom, bo v nedeljo, 20. januarja na Krvavcu, z začetkom ob 11.00. uri na prireditvenem prostoru pred Šolo snežnih športov Krvavec na Gospinci (pri otroškem traku).

Na nedeljskem dogodku na Krvavcu, se nam bo pridružila tudi v.d. direktorice direktorata za šolstvo in šport Mag. Poljanka Pavletič Samardžija.

Za več informacij o projektu vam bodo na voljo tudi Jure Košir, ambasador projekta, pobudnik akcije Uroš Zupan, RTC Krvavec, Janez Janša, lastnik in direktor RTC Krvavec, predstavnik Policije, predstavnik Smučarske zveze Slovenije in predstavnik Zavoda za šport Republike Slovenije Planica.

Otvoritvenemu dogodku bodo prisotni organizatorji projekta in pokrovitelji ter seveda otroci, ki bodo ta dan smučali na Krvavcu v sklopu dogodka Šolar na smuči- Open, saj smučišče Krvavec ta dan omogoča vsem otrokom do 15. leta brezplačno smučanje, 300 otrokom pa tudi brezplačno šolo smučanja.

Vljudno vas prosimo za predhodno najavo vaše udeležbe na e-naslov: marketing1@rtc-krvavec.si ali na telefonsko števlko 040 294 988 (Špela Janša).

V nedeljo, 20. januarja ure bo za predstavnike medijev zagotovljen brezplačen prevoz s kabinsko žičnico na Krvavec in krvavška malica. V kolikor bi tudi smučali, nam prosim javite, da vam pripravimo smučarsko vozovnico.

Poleg uradnega začetka akcije na Krvavcu, 20. 1., bodo dogodki za medije organizirani tudi v vsakem centru po spodaj navedenem urniku. Predstavniki nekaterih organizatorjev in Jure Košir, ambasador projekta, bodo na voljo za intervjuje med 11.30. in 12.30 in sicer:

  • Ponedeljek 21.1. Rogla
  • Sreda 23.1. Mariborsko Pohorje
  • Četrtek 24.1. Krvavec
  • Petek 25.1. Cerkno


Za več informacij vam bo na smučiščih na voljo kontaktna oseba projekta.

  • Krvavec, Uroš Zupan – 051 621 997, uprava2@rtc-krvavec.si
  • Cerkno, Luka Sekula - 041 704 902, solarnasmuci@novinar-drustvo.si
  • Mariborsko Pohorje, Katja Perko – 031 375 114, katja.perko@marprom.si
  • Rogla, Damjan Prosenak - 041 786 994, damjan@alpskasola.com


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, doživite izjemno izkušnjo in radost tisočih otrok, ki prvič stopijo na smučke in se tudi sami preizkusite na belih strminah
.

Več informacij o dogodku: Maša Bonča, e-mail: komerciala4@rtc-krvavec.si, gsm: 040 621 629

Povezava:

http://www.rtc-krvavec.si/si/aktivnosti/pozimi/solar-na-smuci

https://www.rtc-krvavec.si/si/nacrtujete-obisk/dogodki/2019/01/09/1666-Solar-na-smuci-Open

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov