Rogla znova gosti najboljše deskarke in deskarje

16.01.2019


Rogla bo v soboto gostila najboljše deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Na sporedu je paralelni veleslalom svetovnega pokala na katerem bo nastopila sedemčlanska slovenska ekipa. V ženski konkurenci bosta naše barve branili Gloria Kotnik in Sara Goltes, v moški pa Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Jernej Glavan in Črt Ikovic.

V Hotelu Planja na Rogli je slovenska ekipa, ki ima za seboj odlične rezultate, spregovorila o ciljih za prihajajočo preizkušnjo. Kot vedno lahko ob progi Jasa pričakujemo lepo število domačih navijačev, ki bodo imeli poleg razburljivega tekmovalnega dela na voljo tudi zanimiv spremljevalni program.


foto: Miha Matavž

FOTOGALERIJA (foto: Miha Matavž) >>>

Barbara Soršak, izvršna direktorica Unitur d.o.o.
Zagotovo je svetovni pokal, ki se na Rogli odvija sedmič, velika promocija, tako za podjetje Unitur, smučišče Rogla, pa tudi za destinacijo Rogla Pohorje. V podjetju Unitur v strategiji gradimo, krepimo in ohranjamo nočitve domačih, kot tudi tujih gostov. Tovrstni dogodki, ki tako v slovenskem merilu, kot mednarodnem merilu, pomenijo zelo veliko. Ti dogodki, ki dober glas, ugled destinacije in samega smučišča Rogla in naših centrov Rogla in Terme Zreče, dodatno izboljšujejo. Zato se tudi to zimsko sezono veselimo tega dogodka.

Aleš Slapar, generalni sekretar FIS Svetovnega pokala Rogla 2019
Sedma zaporedna prireditev je že osvojena iz vidika organizacije, je pa res, da so vedno vprašanja povezana z vremenom, priprave proge in količin snega. Po organizacijski plati postavitve cilja, prizorišča in prog teče vse po izkušenih poteh. Čakamo še na malo bolj detajlne vremenske napovedi, ki se zelo razlikujejo. Nekaj snega bo, računamo na to, da ga ne bo preveč, ker je potem dodatno delo povezano s pripravo prizorišča. Prijavljenih je 110 tekmovalcev in 75 članov spremljevalnih ekip ter 22 držav udeleženk.

Gašper Oblak, namestnik glavnega trenerja paralelnih disciplin v deskanju na snegu
Dobro je tekmovati doma, tu največ treniramo, tekmovalci imajo največ izkušenj. Domač teren prinaša neko prednost. Dostikrat treniramo tudi na ustaljeno postavitev, kar tudi zna biti prednost. Tekmovalci so dobro pripravljeni glede na prikazano na zadnjih treningih. Mislim, da bi morali vsaj tri finaliste.

Gloria Kotnik
Prepričana sem, da bo proga res dobro pripravljena, tako kot je bila vsako leto da zdaj. Predvsem si želim, da bom odpeljala te vožnje s treningov in potem mislim, da tudi rezultat ne bo izostal. Teh četrtih mest sem že nekoliko sita, tako da napadam najvišja.

Rok Marguč
Zadnjič sem rekel, da je bil rodeo, pa je res bil v Bad Gasteinu, kar ste lahko videli tudi na televiziji. Upam si napovedati, da ne glede na to kakšno bo vreme in koliko bo padlo snega, da bo to čista poezija. Prepričan sem, da se bodo organizatorji tako potrudili, da bo res lepa tekma, da se bo v vsakem zavoju čutilo celo desko, robnik in da bo za nas deskarje užitek odpeljati. Tle si vedno veliko želim, verjetno vedno malo preveč in me vsa ta želja zelo velikokrat omejuje. Nikoli nisem bil boljši kot peti, a mislim da je letos, kot edinemu, ki je bil vedno v finalu pa nikoli med osem, to nekakšen cilj. Da pridem stopničko višje, med osem, kaj več pa naj prinese sobota.

Tim Mastnak
Želim si ponoviti sanjski scenarij, je pa Rogla ena čisto druga tekma, razlike na tej progi so zelo majhne. Vem, da bo šlo na tesno, zato se ta teden intenzivno pripravljam, tako v telovadnici, kot na snegu. Želim si seveda ponoviti uvod v sezono. Vem, da sem tega sposoben in s tem v mislih grem tudi na start.

Program, sobota, 19. januar:

10.00–12.00 Kvalifikacije

12.00–12.30 Zabava z DJ-jem

12.30–12.45 Bobnarska skupina Laško

12.45–13.00 Zabava z DJ-jem

13.00–13.30 Glasbena gostja ALYA

13.30–13.45 Bobnarska skupina Laško

13.45–14.00 Zabava z DJ-jem

14.00–15.15 FINALE

15.15 Razglasitev rezultatov

16.00–24.00 After party pri Baru Uniorček

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov