Odličen nastop Hrovatove za rezultat sezone

15.01.2019


Kronplatz v Avstriji je gostil peti veleslalom sezone svetovnega pokala za ženske. Na tekmi je nastopilo 63 tekmovalk, med katerimi so bile tudi tri naše predstavnice, Meta Hrovat, Ana Bucik in Neja Dvornik.


Meta Hrovat, foto: Gepa

V prvem teku je bila razred zase Američanka Mikaela Shiffrin, ki je postavila čas 1:01.95, ki je bil skoraj sekundo in pol boljši, kot od prvih treh najbližjih zasledovalk. Meta se je na pot po progi Erta podala 14. po vrsti in svojo nalogo opravila zelo dobro. Navkljub še ne sanirani poškodbi gležnja je stisnila zobe in zasedla deveto mesto z 2.11 sekunde zaostanka za vodilno.

Dobro je nastopila tudi Ana, ki ji ni veliko zmanjkalo do finala. Postavila je 34. čas voženj, od druge pa jo je ločilo 34 stotink sekunde. Neja, ki je nastopila na svoji četrti veleslalomski tekmi svetovnega pokala in prvič na temu prizorišču je zasedla 44. mesto.

Hrovatova se je v drugo odrezala še bolje. Na začetku je bila še nekoliko zadržana, potem pa je z odlično predstavo iz zavoja v zavoj pridobivala na času. V cilju je prevzela vodstvo s skoraj sekundo prednosti in si tako lahko obetala vrhunsko končno uvrstitev.

Prednost Shiffrinove iz uvodne vožnje je zadoščala za novo zmago, na stopničkah pa sta se ji pridružili še Francozinja Tessa Worley in Italijanka Marta Bassino. Četrti čas drugega teka je Meti na koncu prinesel odlično sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev sezone oziroma druga najboljša v karieri.

Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi dejal: ''Meti lahko samo čestitam, prepričan sem da 99 procentov ljudi oziroma tekmovalk sploh nebi obula smučarskega čevlja s takimi bolečinami. Opravila je minimalno treningov, drži pa visok nivo, tako da si sploh ne znam predstavljati, kaj bi bilo, če bi jih opravila. Veleslalom je v redu smučala šele 10. decembra. Res je zelo zelo pohvalno. Na ekstremno težkih zadevah je spredaj, je zelo hitra, je pa treba samo še malo urediti določene zadeve. Upam le, da bo z gležnjem vse v redu in da bo lahko nemoteno trenirala. Neja Dvornik je bila prvič na smučišču in se zelo dobro izkazala, tako da sem zelo zadovoljen. Ana Bucik je bila blizu, a je premalo riskirala v strmini in zadnjem delu.''

Meta pa je nato rekla: ''Danes sem se zbudila, dala nogo v čevelj in me je manj bolelo kot kadarkoli in sem čutila, da bo šlo. Ta proga mi je zelo všeč in pokazala sem, da še znam smučati. Ta proga je za ženske kar težka. Vsaka vožnja, ki jo tu narediš, ti sigurno pomaga, da lahko samozavestno napadeš, saj so robovi in prelomnice res ostri. Sigurno se mi pozna, da je to tu že moja tretja zaporedna tekma.''

Smučarke, ki nastopajo v tehničnih disciplinah imajo zdaj nekaj premora, nakar se bodo preselile v Maribor, ki bo v petek in soboto, 1. in 2. februarja, gostil veleslalom in slalom za 55. Zlato lisico.

Zvočna izjava (mp3)
Meta Hrovat >>>
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov