Tekači in tekačice so se zbrali v prostorih Alpine

15.01.2019

V prostorih sponzorja, podjetja Alpina d.o.o., je svoje občutke po novem uspešnem vikendu tekmovanj v Dresdnu in pred naslednjim v Estoniji predstavila naša reprezentanca v teku na smučeh.

FOTOGALERIJA >>>

Na naslednji tekmi svetovnega pokala v Ötepää potujejo tri dekleta in sicer Anamarija Lampič, Katja Višnar in Anita Klemenčič ter od fantov Miha Šimenc in Benjamin Črv. Na mladinsko svetovno prvenstvo v Lahtiju potujejo Anja Mandeljc, Vili Črv, Blaž Perša, Jošt Mulej in Miha Jan, ki bodo tekli tudi v moški štafeti. Na prvenstvu do 23 let bodo tekmovali Anita Klemenčič, Janez Lampič, Benjamin Črv, Miha Ličef, Andrej Jenko in Luka Markun.

Aleš Poljanšek, prodajni direktor Alpina d.o.o.

Veseli smo, da smo podpisali dolgoročno pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije, vesel sem tudi, da ste preizkusili lahke pohodne čevlje. Želim vam veliko uspeha v prihodnje in čestitke za dosedanje razultate.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh

Za nami je odličen vikend. Sobotna tekma je bila zgodovinska za Alenko in Miho in tudi za celotni smučarski tek, saj smo dosegli prvo moško uvrstitev med najboljšo deseterico. Škoda padca Vesne v soboto in Alenkinega potem v finalu. Kljub vsemu in ob zdravi Evi Urevc, bi imeli še kakšno višjo uvrstitev. V nedeljo je bilo nekaj taktičnih napak pri fantih. Škoda za 12 stotink, ki so zmanjkale za prvi finale v ekipnem šprintu. Dekleta bi bila brez padca Alenke zmožni poseči med najboljših šest, kar je bil tudi naš cilj. Če povzamem vikend - še en uspešen vikend, manjka pa nam pika na i in to so stopničke. Ob stopnjevanju pripravljenost, ne vem zakaj se to ne bi zgodilo kar na svetovnem prvenstvu.

Pogled proti Seefeldu je usmerjen že od začetka sezone, ta konec tedna pa nastopamo še na tekmah svetovnega pokala v Estoniji, v Ötepääju, nato pa se ekipa umika na priprave, vračamo pa se 9. februarja v Lahtiju, sledi še nastop v Cogneju iz Italije pa direktno na pot na svetovno prvenstvo.

Špela Strasser, Pokal SLOvenSKI Maraton

V letošnjem letu se nam je pridružila nova destinacija, maraton Jezersko. Vsi skupaj držimo pesti, da bi Slovenijo zajela snežna pošiljka, saj za enkrat še ni bil realiziran noben izmed predvidenih maratonov. Vsi si želimo in upamo, da pride do prve izvedbe. Hkrati pa je prišla pobuda o pripravi brošure oz. zloženke o slovenskih smučarsko-tekaških destinacijah. Brošura gre v naslednjih dneh v tisk. V tej brošuri bo zbrani 20 tekaških destinacij v Sloveniji. Sama nisem mogla verjeti, da imajo urejene tekaške proge tudi v Novem mestu in v Logu pod Mangartom. Veselim se, da to pride tudi v javnost in da bodo lahko rekreativni tekači, ljubitelji teka na smučeh seznanjeni z vsemi urejenimi tekaškimi progami v Sloveniji.

Luka Prosen

Miha je pokazal, da se da. To sezono je konstantno v točkah svetovnega pokala in to je za vse fante velika motivacija za delo za naprej in velika vzpodbuda. Na treningih vidimo, kje smo in kaj je še treba delati. Upam, da kmalu tudi jaz osvojim prve točke.

Janez Lampič

Na rolkah sem Olo že prehitel, pozimi pa se še nisva pomerila. Ola nam veliko stvari pove. Kako teči taktično, kako naj treniramo, da bomo boljši. Zelo dobro je, da ga imamo v ekipi.

Miha Šimenc

Morda se že čez en teden rokujemo zaradi stopničk (smeh). Letošnja sezona je zame prebojna, dosegel sem cilje, ki sem si jih zadal. Mislim, da res dobro delujemo, z Nejcem in Olo smo res dobra ekipa, dobro sodelujemo z vso ekipo, tudi z ostalimi fanti. Konkurenca v svetovnem pokalu je vedno težja, vedno več nas je. Res sem vesel, da mi je uspelo priti zraven, dobil sem še več motivacije, saj prihajam v finala. Gremo naprej in videli bomo, kaj bo.

Alenka Čebašek

Dresden mi ustreza, tam sem dobro tekla že lani. Letos sem začela bolje kot v preteklih letih, forma pa mi je zrasla še s tekmami. Po Touru, ki je bil brutalen, sem počivala in ujela pravo formo.

Anamarija Lampič

Nekaj dni nazaj sem malo zbolela, upam, da prehlad ni bil prevelik, da mi ni pobral veliko energije in moči. Komaj čakam Ötepää, kjer bo na sporedu klasika. Veselim se tega in upam na dobre rezultate. Nato sledijo priprave na svetovno prvenstvo. Upam, da bo šlo vse tako kot sem si zastavila. Vse najboljše.

Vesna Fabjan

Dva tedna nazaj nisem imela kakšnih resnih namenov za Dresden, saj je bila poškodba mišice kar huda. A na srečo smo vse nekako pokrpali, ni pa še čisto v redu. Čaka me še kar nekaj terapij, da to čim prej saniram in začnem normalno spet trenirati. Na naslednjih tekmah upam tudi na malo sreče.

Manca Slabanja

Letos ne gre nič po mojih željah, imam veliko zdravstvenih težav. Začelo se je z vnetjem srčne ovojnice, malo sem očitno pretiravala s treningi, saj telo ni bilo pripravljeno na tako količino treninga. Prišlo je do pretreniranosti, zdaj bolj kot ne počivam in želim si, da bi čim prej začela normalno trenirati.

Anita Klemenčič

V taki ekipi je dobro delati, napredek je viden. Zdaj grem na tekmo v Estonijo, nato me čaka svetovno prvenstvo do 23 let.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov