FIS: Na Krvavcu prva tri mesta zasedle Slovenke, zmaga za Livkovo v Zagrebu

14.01.2019

Smučarji in smučarke so se na Krvavcu na tekmi kategorije FIS  merili v veleslalomu. Odlične rezultate so zabeležile naše smučarke, ki so osvojile prva tri mesta. Pri moških je bil najboljši Jure Čas na 11. mestu.

Pri dekletih je najboljši čas v seštevku dveh voženj postavila Rebeka Oblak, ki je za 0.75 sekunde prehitela Andrejo Slokar, tretja je bila Saša Brezovnik, ki je za zmagovalko zostala 1.04 sekunde. Med deseterico se je uvrstila še Jera Kompan, ki se je zavihtela na 9. mesto.

Pri moških se je med najboljših 15 poleg Časa uvrstil še Krištof Fabjan, ki je bil 12. Žak Žirovnik je bil 17., dvajseterico pa je zaključil Matevž Rupnik. Prva tri mesta so si pri moških razdelili predstavniki iz Avstrije.

Smučarji in smučarke so se v isti kategoriji merili tudi v Zagrebu, le da so tam nastopali v slalomu. Slovenske barve je izvrstno zastopala Klara Livk, ki je z odličnim smučanjem prehitela vso konkurenco.  Najbližjo zasledovalko je za seboj pustila za več kot sekundo. V moški konkurenci Slovenci nismo imeli svojega predstavnika.

Uradni rezultati-moški>>>

Uradni rezultati-ženske-Krvavec>>>

Uradni rezultati-ženske-Zagreb-Sljieme>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov