DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik tudi na drugi tekmi v Predazzu brez točk

13.01.2019

Na drugi posamični tekmi nordijskih kombinatorcev v Val di Fiemmeju je Vid Vrhovnik osvojil 36. mesto.

Po včerajšnjem ekipnem sprintu je bila danes v Predazzu na sporedu še druga posamična tekma nordijskih kombinatorcev za svetovni pokal. Vid Vrhovnik se je najprej uspešno prebil skozi kvalifikacije, nato pa je v tekmovalni seriji pristal pri 109.5 metrih, kar je bilo dovolj za 35. mesto in zaostanek 2:42 minut za vodilnim Avstrijcem Franzom-Josefom Rehrlom, ki je skočil 128.5 metrov. Kar 136 metrov je skočil Poljak Szczepan Kupczak, z višjega zaletišča, imel pa je 34 sekund zaostanka na drugem mestu, tudi ostali pa so bili potem tesno skupaj za njim. Vrhovnik je za trideseterico zaostajal za 12 sekund.

Na 10 km tekaški preizkušnji naš kombinatorec ni prišel med najboljšo trideseterico, vseskozi je tekel okrog 35. mesta, na koncu je zasedel 36. mesto z zaostankom 4:41 minut za zmagovalcem, Nemcem Vinzenzem Geigerjem. Za dvojno nemško zmago je poskrbel Johannes Rydzek, tretji je bil Japonec Akito Watabe. Po prvem koncu tedna brez točk v letošnji sezoni je glavni trener Mitja Oranič povedal: "Moram povedati, da je za nami kar zelo težek teden, ki se je začel že z zadnjo tekmo v Ötepääju. Tekmovalec je želel iti korak naprej, a je šel po napačni poti. Nato je v četrtek prišel komaj skozi kvalifikacije, danes pa je že vseskozi tekel blizu točk. Naredil je precejšenj korak naprej v mentalni pripravljenosti na tekmo. Vedel je, kje je in kaj želi narediti. To je dobro izhodišče za pripravo na mladinsko svetovno prvenstvo. Žal pa smo res prvič letos ostali brez točk. Tudi to mora kdaj priti, a moramo vedeti, zakaj se je to zgodilo, tako da v prihodnosti ne bomo ponavljali napak."

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval s trojčkom tekem v francoskem Chaux-Neuveju, kjer pa Slovenije, podobno kot čez dva tedna v Trondheimu ne bo, saj se Vrhovnik odpravlja na mladinsko svetovno prvenstvo v Lahti, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka v sprintu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov