Štafeta v Oberhofu na odličnem 9. mestu

13.01.2019

Slovenska moška štafeta je v Oberhofu v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Mitja Drinovec osvojila odlično 9. mesto.

Mitja Drinovec je potrdil sijajen nastop Klemna Bauerja (c) GEPA

Na drugi letošnji štafetni preizkušnji je prvič nastopila tudi naša ženska ekipa v postavi Urška Poje, Polona Klemenčič, Nina Zadravec in Lea Einfalt. V povsem zasneženem Oberhofu je tekmo za naše odprla Pojetova, ki je začela odlično, brez poprav, na drugem streljanju pa ravno obratno, saj je morala tudi v en kazenski krog in štafeto je predala na 17. mestu z dobrima dvema minutama zaostanka za Italijo.

Klemenčičeva je že na prvem streljanju v težkih razmerah pridelala en kazenski krog, nato na drugem še drugega, skupno tretjega za Slovenijo in predala je na 19. mestu z zaostankom 4:40 minut za vodilno Nemčijo. Italijanke so padle na 17. mesto s kar šestimi kazenskimi krogi Gontierjeve. Kot tretja je tekla Zadravčeva, šele na svoji četrti tekmi svetovnega pokala. V prvo je z dvema popravama zadela vse tarče, nato pa je v drugo morala v dva kazenska kroga, tekme pa je bilo takrat za naše konec, saj je Zadravćevo ujela vodilna Rusinja. Zmagala je Rusija pred Nemčijo in Češko, naše so osvojile 19. mesto.

V moški štafeti so nastopili Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Mitja Drinovec. V izjemno slabem vremenu, vetru in tudi dežju, je Dovžan začel z eno popravo v leže in z dvema v stoje, predal pa je na 14. mestu z zaostankom minute in 26 sekund za vodilno Francijo. Fak je nato hitro pokril vse tarče v leže in naše dvignil na 10. mesto, nato pa je v stoje imel težave, dvakrat je moral v kazenski krog in naši so padli na 18. mesto. Leščan je predal na tem mestu z zaostankom 2:45 minut za vodilno Rusijo.

Bauer je v stoje z eno popravo pokril vse tarče in naše pripeljal na 13. mesto, v primerjavi z Rusijo je izgubil le nekaj sekund, še boljši pa je bil nato v leže, ko je s petimi streli pokril vse tarče in naše dvignil že na deveto mesto. Proti Rusiji je pridobil šest sekund, zadnjemu Drinovcu pa je predal na osmem mestu z zaostankom 2:40 minut. Drinovec je nato v leže pet tarč pokril s šestimi streli in v drugi krog odšel na desetem mestu z zaostankom 2:52 minut za Rusijo. Na drugem streljanju je Tržičan znova uporabil le eno popravo in je tako naprej odtekel na visokem 10. mestu z zaostankom 3:38 za vodilno Rusijo. Rusija je vpisala zanesljivo zmago tudi med moškimi, drugi so bili Francozi, tretji pa Avstrijci. Drinovec je v ciljnem sprintu ugnal še Švicarja Finello in naši so končali na odličnem 9. mestu med 27 državami. Za Rusi so zaostali točno štiri minute, s tem pa so za dve mesti popravili uvrstitev iz Hochfilzna.

S solidno tekmo na robu deseterice

Glavni trener Uroš Velepec kljub odličnemu rezultatu povsem zadovoljen še ni bil: "Oberhof je vedno prizorišče, ki vedno posreže z ekstemnimi pogoji in tudi tokrat je bilo tako od dežja do vetra. Če bi mi pred tekmo kdo rekel, da bomo deveti, bi to takoj podpisali. Bili smo deveti, a nismo naredili super tekme. Malo se je zapletlo Jakovu, vemo, da se je včeraj sem vozil sedem ur, prišel je zvečer, danes je že tekmoval. Na strelišču ni naredil tistega kar zna, ostale fante pa moram pohvaliti. Škoda, da je Dovžan padel v prvem krogu in izgubil 20 sekund, s tem pa tudi kontakt do tistih spredaj. Mislim, da je deveto mesto več kot dobro v tem trenutku, sodimo okrog deseterice in če naredimo solidno dirko in smo deveti, moramo biti zadovoljni. Seveda pa je pred nami še veliko dela. Pri dekletih vidimo, da je s tremi mladinkami težko nastopati na svetovnem pokalu v štafetah. Mi se ne damo, zastavili smo si dolgoročni projekt in na vsak način ga bomo tudi izpeljali."

Prihodnji teden bodo na sporedu tekme v Ruhpoldingu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov