Bauer zasledovanje začel odlično, končal pa na 33. mestu

12.01.2019

Moško zasledovanje v Oberhofu je Klemen Bauer po treh zgrešenih strelih končal na 33. mestu, kar pomeni, da je v primerjavi s sprintom pridobil pet mest. Na robu točk tudi Rok Tršan.

Klemen Bauer je zasledovanje v zasneženem Oberhofu začel sijajno (c) GEPA

V povsem zasneženem Oberhofu so po včerajšnjem sprintu danes biatlonci tekmovali še na zasledovalni preizkušnji. Mitja Drinovec zaradi bolezni, v konkurenci sta bila tako Klemen Bauer, ki je štartal z 38. mesta in Rok Tršan, ki je štartal z 52. mesta. Bauer je začel sijajno, brez zgrešenega strela na prvem postanku, kar ga je takoj dvignilo na 24. mesto, vajo je ponovil še na drugem streljanju, ko je bil že 17., nato pa je začel grešiti. Prvič je v stoje zgrešil en strel, kar ga je potisnilo nazaj na 20. mesto, nato pa je zgrešil še dvakrat na zadnjem streljanju in v zadnji krog je odšel na 30. mestu. V zgoščeni konkurenci je na cilj prišel na končnem 33. mestu, Tršan pa je znova streljal brez napake, kljub zdravstvenim težavam pa se je uspel prebiti do 42. mesta. Do prvih točk mu je zmanjkalo 12 sekund.

Zmage se je kljub trem zgrešenim strelom veselil Johannes T. Bø, ki je imel 15 sekund prednosti pred domačinom Arndom Peifferjem, tretji je bil ob popolnem streljanju Italijan Lukas Hofer. Žensko zasledovanje je dobila njegova rojakinja Lisa Vittozzi.

Jutri sta na sporedu še štafetni preizkušnji, naši ekipi se bo po bolezni že pridružil Jakov Fak, žensko vrsto pa bo dopolnila mlada Nina Zadravec.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov