Športna zima v Ljubljani in Svetovni dan snega

14.01.2019


Slovenska prestolnica bo v petek, 18. januarja, gostila dogodek Športna zima v Ljubljani. Od Prešernovega trga do Mestne hiše se bo razgrnil sneg, na katerem bo potekala predstavitev zimskih športov s poudarkom na nordijskem smučanju.Od 9.00 do 18.00 se bodo na snegu lahko pomerili mali in veliki smučarji tekači. Na voljo bo oprema za brezplačno izposojo in preizkus prvih korakov na smučeh za tek, naša šampionka Petra Majdič pa bo poskrbela tudi za mazanje smuči. Predstavljena bo tudi druga zimsko športna ponudba ljubljanskih društev in možnosti za zimsko rekreacijo v Ljubljani in okolici.

Program

09.00 Začetek športne tržnice in aktivnosti (Mini Planica, curling, hokej,...)
Sledi start tekmovanja v teku na smučeh - sprint za otroške kategorije
11.00 Učenje teka na smučeh za otroke in odrasle
14.30 Start kvalifikacij promocijskega rekreativnega tekmovanja v sprintu v klasični tehniki
16.00 Izločilni boji
17.00 Podelitve

Pri dogodku sodelujejo; partnerji Timing Ljubljana, Zavod za šport Slovenije Planica, Razgibajmo Ljubljano (Športna zveza Ljubljane, Zveza športnih društev Krim, Zveza športnih društev Slovan, Športna zveza Univerze v Ljubljani), Zavod Šport Ljubljana, Sloado, Policija in Smučarska zveza Slovenije; sofinancerja Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport; pokrovitelji BTC City Ljubljana, LPP in Visit Ljubljana


Svetovni dan snega v Planici


Športna zima v Ljubljani bo predstavljala uvod v dogajanje v dolini pod Poncami, ki bo 19. in 20. januarja osmič zapored gostila Svetovni dan snega.Poudarek bo na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. Pripravljeni bosta dve mali sneženi skakalnici, tekaške proge, zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem in sankaški poligon. Vso opremo si bodo otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno bo tudi za strokovno vodstvo in animacijo dogodka. Poleg športnih aktivnosti bodo v sodelovanju s partnerji na voljo tudi druge družabne aktivnosti, nagradne igre in predvsem veliko zabave.

Obisk dogodka, ki bo potekal od 9.00 do 14.00, bo za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno bo na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov