DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik na prvi tekmi v Predazzu ostal brez točk

11.01.2019

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se ta konec tedna nadaljuje v Italiji, v Val di Fiemmeju, kjer je bila danes že na sporedu prva izmed dveh posamičnih preizkušenj.

Vid Vrhovnik je drugič zapored ostal brez točk svetovnega pokala (c) GEPA

Naš edini predstavnik Vid Vrhovnik se že včeraj ni najbolje znašel na skakalnici na uradnem treningu in v provizorični seriji, žal pa se mu skok v slabih vremenskih razmerah ni posrečil niti danes na tekmi. S 103 metri je na 42. mestu med 46 uvrščenimi kombinatorci imel 3:37 minute zaostanka za vodilnim Avstrijcem, Mariom Seidlom. Slednji je skočil 131.5 metrov, pred konkurenco pa je imel 39 sekund prednosti.

Prednost ni bila dovolj velika, da bi Seidl prišel do zmage, padel je na tretje mesto. V cilju je zaostal 7 sekund za Nemcem Johannesom Rydzekom, sicer petim po skoku, šest sekund je na drugem mestu zaostal Norvežan Jörgen Graabak. Prekinjen je bil zmagovalni niz danes četrtega Jarla Magnusa Riiberja, ki je po skoku sicer zasedal drugo mesto. Vrhovnik je na 10 km razdalji pridobil še nekaj zaostanka, na koncu je zasedel 41. mesto z zaostankom 5 minut in 28 sekund.

Jutri je v Italiji na sporedu ekipni sprint brez Slovenije, v nedeljo pa sledi še druga posamična preizkušnja.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov