Kotnikova in Mastnak na odličnem petem mestu v Bad Gasteinu

09.01.2019


Avstrijski Bad Gastein je po prvem paralelnem slalomu sezone svetovnega pokala gostil še ekipno tekmo, na kateri sta naše barve branila Gloria Kotnik in Tim Mastnak.


Tim Mastnak in Gloria Kotnik, foto: Miha Matavž/SloSki Snowboard

Naša deskarka in deskar v osmini finala nista imela težav, saj sta hitro preskočila oviro iz Poljske. Weronika Biela je že kmalu po startu naredila veliko napako in izgubila precej časa, Kotnikova pa je mirno odpeljala do cilja. Mastnak je nato startal z maksimalno prednostjo 1.70 sekunde in mirno odpravil Michala Nowaczyka.

Gloria in Tim sta se v četrtfinalu pomerila z nemško ekipo, ki sta jo sestavljala Ramona Theresia Hofmeister in včerajšnji zmagovalec Stefan Baumeister. Naši deskarki vožnja ni uspela po željah, saj je ciljno črto prečkala z 1.19 sekunde zaostanka, kar je pomenilo, da je imel Mastnak pred seboj zelo zahtevno nalogo. Z dobrim nastopom v drugi polovici proge Bucheben je nekaj časa sicer pridobil, a v cilj prišel dobre pol sekunde za Baumeistrom.

Nemški dvojec, ki je ugnal našega, je v malem finalu izgubil proti Švicarjema Caviezlu in Kummerjevi, zmaga pa je šla v domače roke, natančneje Ulbingovi in Karlu, ki sta v zadnjem boju dneva ugnala predstavnika Italije Ochnerjevo in Marcha. Gloria in Tim sta bila na koncu uvrščena na odlično peto mesto, kar je najboljši slovenski rezultat na ekipnih tekmah.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov