Košir 9., Marguč 12., Kotnikova 13. v Bad Gasteinu

08.01.2019


Avstrijski Bad Gastein je gostil tretjo preizkušnjo svetovnega pokala za deskarke in deskarje paralelnih disciplin. Po tekmah na italijanskih tleh, v Carezzi in Cortini d'Ampezzo, kjer sta bila na sporedu paralelna veleslaloma, je danes prišel na vrsto prvi slalom sezone.


Gloria Kotnik, foto: Miha Matavž/SloSki Snowboard

Kvalifikacijske vožnje so se začele ob 14.30, petčlanska slovenska zasedba pa je bila več kot polovično uspešna. Po dveh uvodnih vožnjah na progi Bucheben je bila uspešna Gloria Kotnik, ki se je v osmino finala uvrstila z enajstim časom. Napredovanje je uspelo tudi Žanu Koširju in Roku Marguču, ki sta postavila osmi in dvanajsti čas, žal pa do izločilnih bojev ni prišel letos najuspešnejši Slovenec Tim Mastnak.

Tim je na modri progi začel dobro in zasedel osmo mesto, v drugo pa stvari niso stekle po željah. 30. čas drugega dela kvalifikacij je pomenil končno 17. mesto, ki je bilo od nadaljevanja oddaljeno le štiri stotinke sekunde. Črt Ikovic, ki je v minulih tednih kazal dobre vožnje na tekmah evropskega pokala in preizkušnjah FIS, je zasedel 51. mesto.


Žan Košir, foto: Miha Matavž/SloSki Snowboard

Kotnikova se je v prvem krogu izločilnih bojev pomerila s Poljakinjo Aleksandro Krol, ki je bila za našo deskarko prehitra. Gloria je sicer nastopila dobro, a ciljno črto prečkala s pol sekunde zaostanka. Marguč se je spopadel z Avstrijcem Lukasom Mathiesom. Le-ta je na pol poti naredil večjo napako, a vztrajal vse do konca ter z odličnim deskanjem ugnal našega predstavnika za 14 stotink. V tretjem paru osmine finala smo nato videli Koširja in Maurizia Bormolinija iz Italije. Naš deskar, ki je med svetovno elito na slalomu nazadnje nastopil pred skoraj štirimi leti, je žal že v zgornjem delu proge naredil večjo napako, ki mu je odnesla nadaljevanje tekmovanja.


Rok Marguč, foto: Miha Matavž/SloSki Snowboard

Krolova je na koncu prišla vse do velikega finala, kjer pa je morala priznati premoč Avstrijki Claudii Riegler, tretje mesto pa je osvojila rojakinja slednje, Sabine Schoeffmann. Zadnji dvoboj dneva je dobil Nemec Stefan Baumeister, ki je premagal Švicarja Daria Caviezla, tretji pa je bil domačin Benjamin Karl. Koširjeva končna uvrstitev je bilo 9. mesto, Marguč je zasedel 12., Kotnikova pa 13. mesto.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov