FIS MASTERS CUP na Cerknem

08.01.2019

CERKNO, 7. januarja – Minuli konec tedna je Smučarski center Cerkno gostil karavano najboljših masters smučarjev, ki v tej sezoni merijo moči v ''FIS Masters Cup 2018/19''. Letos smo že tradicionalnima tekmovanjema v slalom in veleslalomu dodali še hitre discipline in sicer SG.Tekmovanja, ki ga je organizirala Zveza masters smučarjev Slovenje, se je udeležilo 235 tekmovalcev iz 15 držav, celega sveta. Letos smo prvič gostili tekmovalca iz Avstralije, veselili pa smo se povratka tekmovalcev iz ZDA, Čila in številčne ekipe iz Rusije. S 70 tekmovalci je bila najštevilčnejša slovenska ekipa, sledili sta ji ekipi iz Avstrije in Italije. Slovenski tekmovalci so odlično formo potrdili s kar 25 medaljami v vseh treh disciplinah.


1. mesto, zlato medaljo so osvojili:

Boža Torkar v C7 v super G, slalomu in veleslalomu,

Heda Kotar v C9 v super G, slalomu in veleslalomu,

Mojca Pečelin v C5 v slalomu,

Patricija Demšar v C4 v veleslalomu,

Peter Furlan v A4 v super G

Bernard Vajdič v A2 v slalomu in veleslalomu (z absolutno najboljšima časoma).


2. mesto, srebrno medaljo so osvojili:

Nina Gantar C3, slalom in veleslalom

Jurij Veršec B11, slalom, veleslalom in super G

Dušan Seljak B7, slalom

Peter Furlan A4, slalom

Tadej Prebil A2, slalom


3. mesto, bronasto medaljo pa so osvojili:

Drago Borenšek B8, veleslalom

Marko Velikonja B6, veleslalom

Samuel Borovinšek A4, veleslalom

Boštjan Brus A4, slalom

Tadej Prebil A3, veleslalom, super G

Dejan Mrak A2, slalom
Kot vsako leto, se tudi letos lahko pohvalimo z odlično organizacijo, predvsem z zelo korektnim vzdrževanjem prog, kar le dokazuje, da je na štartu vsako leto več odličnih tekmovalcev. Letos je bilo na štartni listi kar 8 tekmovalcev z 0,00 fis točkami, kar je uspeh sezone tudi iz vidika jakosti konkurence. Zasluga in vsa zahvala za odlično organizacijo gre 50 številčni delovni ekipi, resnično hvala vsem in vsakemu posebej.

FMC tekmovanje je na Cerknem že 8 leto, vedno s podporo SZS in materialno pomočjo Pokala Vitranc Kranjska Gora, za kar se zahvaljujemo in v naprej priporočamo.

Sodelovanje s SC Cerkno in Zvezo Masters je vsako leto tesnejše, dogovori so korektni, za kar se je potrebno zahvaliti direktorici ga. Manueli Božič Badalič in direktorju prodaje g. Borutu Pirihu, vsa zahvala tudi ekipi smučišča SC Cerkno, pod vodstvom Cirila Peternela, zahvala nadzornikom, reševalcem, žičničarjem, Stanetu Gosarju, Aleksandri Bizjak in njenim sodelavcem v hotelu. Posebej pa je potrebno izpostaviti resnično delovno ekipo, ki je skrbela za servis proge SK Poljane, s pomočjo članov SK Idrija, pod vodstvom Pavla Grašiča in Patrika Ikiča, vsem puncam, ki so pridno skrbele za štartne številke tekmovalcev, sodnikom pod vodstvom Nika Zajca in nenazadnje uradnemu fotografu Borisu Dreščku. Zahvala tudi nepogrešljivi tehnični ekipi časomerilcev z Matjažem Goltezom, žiriji z vodjo tekmovanja Markom Arnežem, tehničnemu delegatu Petru Petrovčiču in glavni organizatorki in koordinatorki Pati Mali.

Brezhibno izvedeno tekmovanje in uspehi domačih tekmovalcev so vsekakor odlična popotnica, da se številčna karavana FMC tudi naslednjo sezono ponovno ustavi v Cerknem. Njihova naslednja postaja pa je čez 14 dni na hrvaškem Sljemenu, kjer Slovenci že tradicionalno posegajo po dobrih rezultatih.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov