Tekaška reprezentanca zadovoljna po znova osvojenem Alpe Čermisu

08.01.2019

Po povratku s 13. Tour de skija so na novinarski konferenci v prostorih zlatega sponzorja, Zavarovalnice Triglav, v Triglav Labu, vtise strnili naši tekači in tekačice na smučeh.

Simon Jan, predsednik zbora za teke na smučeh

Za nami je zelo uspešna turneja, lahko se pohvalimo s dosežki sezone, veliko je bilo uvrstitev med točke. Tekmovalke in tekmovalci so vsi dosegali točke svetovnega pokala, v kvalifikacijah so tekli med pet, Katja se je uvrstila v finale, tudi Miha je napredoval med dvajset. Na splošno lahko ugotovim, da je bil narejen korak naprej, lanski rezultati so bili izboljšani. Vemo pa, da lahko naredimo še korak naprej in da vsi pokažejo še več.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh

Nekje se mora poznati trdo delo. Vesel sem, da smo na Tour de skiju nastopili tako uspešno. Po nekaj letih smo dve tekmovalki pripeljali na vrh Alpe Čermisa. Moja želja je bila imeti dve tekmovalki med 20, na koncu nam to sicer ni uspelo, a puncama ne moremo očitati nobene stvari. Res sta dali svoj zadnji atom moči na Alpe Čermis. Rezultata sta znana in to je stvar, na kateri lahko gradimo v prihodnje. Sami imata zdaj nekaj izkušenj, ki jih bosta lahko predajali mlajšim generacijam in mislim, da se lahko v prihodnje obeta še boljši rezultat.

Konec tedna nastopamo v Dresdnu na sprintu, štirje fantje in štiri dekleta, nato sledi Ötepää, čez dva tedna se odmaknemo zaradi priprav na svetovno prvenstvo.

Miha Šimenc

Iščem odgovor na to, kaj moram še dodati, da bom na vsaki tekmi v finalu. Upam, da mi to uspe čim prej ugotoviti. Sem pa zelo zadovoljen, da se zdaj redno uvrščam v četrtfinale. Vsak tek je nova izkušnja in mislim, da bom z več izkušnjami bolje naštudiral tudi taktiko in tako tudi večkrat prišel v polfinale.

Janez Lampič

Upam, da bo v prihodnje prišel tudi moj čas, ne samo od sestre. Res je, da sem specialist za klasiko, skušam pa se izboljšati tudi v prosti tehniki in upam, da bodo šprinti tudi malo krajši, da tudi jaz z mojo višino pridem do izraza.

Eva Urevc

Mislim, da iz tekme v tekmo stopnjujem pripravljenost, zagotovo pa pridobivam na izkušnjah. Na vsaki naslednji tekmi bo malenkost boljše.

Anamarija Lampič

Še danes je težko, še danes čutim posledice Alpe Čermisa. Ko je konec zime, sezone, gremo velikokrat s smučmi v hrib, recimo na Krvavec, a ne takega tempa, kot na Alpe Čermis. Ko sem bila pod tem vzponom je bilo zelo težko. Gledala sem oznake, koliko je še do konca, vroče mi je bilo, res je bilo zelo težko.

Alenka Čebašek

Ta Alpe Čermis je res posebna tekma, ne dovoli ti, da bi vmes počival, zadihal. Ko se je začel slalom, sem se v tistih parih metrih skušala nadihati. Sicer pa mi je bila skoraj težja tista predzadnja tekma v klasiki, kjer sem tudi veliko izgubila. Klasika mi ne leži tako. Zadnji dve tekmi pa sta bili res najbolj brutalni.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov