DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci po slabi turneji v Predazzo, skakalke na Japonsko

08.01.2019

Po povratku s 67. novoletne turneje so na novinarski konferenci v prostorih zlatega sponzorja, Zavarovalnice Triglav, v Triglav Labu, vtise strnili smučarji skakalci in tudi skakalke, ki se vračajo v tekmovalni pogon.


FOTOGALERIJA >>>

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Ko smo se zadnjič videli, smo si zaželeli srečno in uspešno novo leto. Kot vidite srečno je, uspešno pa ne preveč. Nihče ni zadovoljen s tem, kar smo videli na novoletni turneji. Novoletna turneja ima posebno težo, ni se izšlo kot bi se moralo. Vodstvo je zagotovilo ustrezne pogoje za treninge, zdaj pa smo zahtevali, da se v dveh dneh pripravi analiza turneje in nam razkrijejo tudi kaj vse so se dogovorili za naprej. Apeliram tudi na vse Slovenke in Slovence za podporo tudi v teh časih. Niso dobri, a upam, da se bo krivulja z delom in garanjem, ki ga vrhunski šport zahteva, obrnila na vzgor.

Zoran Zupančič, trener slovenske ženske skakalne reprezentance

S štartom zimske sezone smo zelo zadovoljni. Že poleti smo kazali dobro formo, ta se je proti zimi stopnjevala. Na tekmah v Lillehammerju smo nekako tipali, punce so tam šle direktno na sneg, a kljub temu je Ema Klinec takoj na drugi tekmi dosegla stopničke. Na 120 metrski skakalnici se nam nato ni izšlo tako zelo dobro, a smo to potem pokazali na drugem prizorišču v Premanonu. Tam smo dosegli zgodovinski uspeh, štiri punce so se uvrstile med dvanajst. To je bilo prvič v ženskih skokih v Sloveniji, za povrhu vsega je Ema tam znova skočila na oder za zmagovalke.

Zdaj smo se pripravljali na novi destinaciji, na Sapporo in Zao, kamor odpotujemo jutri. Upam, da poškodba Eme ne bo bistveno vplivala na počutje v ekipi. Rezultatsko se bo to nekako poznalo, a vse punce so močne. Mislim, da vse lahko stopijo še stopničko višje in da se na koncu to pri rezultatih pravzaprav ne bo veliko poznalo.

V Sapporu bodo nastopile Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj, Maja Vtič, Jerneja Brecl in Katra Komar, zadnji dve pa nato odhajata domov, saj bosta nastopili na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju in tako ne bosta tekmovali v Zau.

Ema Klinec

Zdaj je minilo že 16 dni od poškodbe in 5 dni od operacije. Zelo sem vesela, ker je šlo vse po najkrajšem možnem scenariju oz. v najkrajšem možnem času sem opravila vse nujne stvari za začetek rehabilitacije. Koleno je v res super stanju. Operirali so mi ga po novi metodi, ki je v Sloveniji prisotna približno pet let. Imenuje se ligamis. Vez so mi zašili ter ojačali z vijakom in vrvico. Super je, ker bolečine sploh ne čutim. Koleno je minimalno zatečeno. Res pa je zdaj potrebno biti sedem dni čisto pri miru. Noge ne smem dvigovati z lastno mišico, tako da si pomagam z roko. Stanje je v redu.

Sam načrt za naprej mi je popolnoma znan. Kmalu bo konec prvega dela rehabilitacije. Po desetih dneh bomo odstranili šive, tri tedne imitiram hojo z berglami, po petem tednu računam, da bom berglo pustila. Po šestem tednu, če ne bo težav, sledijo toplice. Tam bom izvajala načrt, ki mi ga bo postavila ekipa, ki je za to zadolžena na samem mestu ter naš fizioterapevt Urban Komac. Plan mi je znan že od prejšnje poškodbe.

Defenitivno bom pogledala vse tekme svetovnega pokala, če ne drugače, z zamikom. Skušala bom biti v stiku, zanimalo me bo, v prvi vrsti kaj se dogaja z našimi in tudi z ostalimi tekmovalkami. To bo potem tudi neka motivacija, da ostanem v stiku, da imam to vsak dan to pred sabo do takrat, ko se vrnem in spet začnem s skoki.

Nika Križnar

Priprav so uspele, poslušale smo trenerjeva navodila. Potek treningov je bil tak kot do zdaj. Trenirale smo vsaka zase, delala po svojih najboljših močeh in zdaj že komaj čakamo na Japonsko.

Urša Bogataj

Šest deklet bo tekmovalo in katera bo zdaj vodila naš voz, bomo videle.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Novoletna turneja se ni izšla po naših željah. Želeli smo si več, cilji so bili visoko zastavljeni. Timi je bil po treh prizoriščih zelo visoko. Po petih skokih v Innsbrucku je bil zelo blizu skupnega tretjega mesta. S temu smo zadovoljni. Zadovoljni smo tudi z Anžetom Laniškom v Innsbrucku in z Anžetom Semeničem v Bischofshofnu. Celotno gledano pa je bilo slabo. Zadevo smo prespali, malo premislili. Danes smo opravili trening na dveh prizoriščih, nekateri v telovadnici, drugi pa v Planici. Pogovorili se bomo za naprej, da najdemo prave rešitve. Verjamem, da bomo precej boljši. Na naslednje tekme odhajajo Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan, Peter Prevc in Tilen Bartol.

Peter Prevc

V zraku me ne vrti več. Po tekmi v Garmischu sem potreboval dve noči, da sem videl, kako nizko sem padel. Hitro pa smo se doma usedli s trenerji, naredili načrt do četrtka, ko gremo na tekme. V tem času sem na Gorenji Savi in v Planici naredil nekaj treningov, s katerimi sem zadovoljen. Danes je bilo v Planici odlično.

Timi Zajc

Do Bischofshofna sem bil zelo zadovoljen, svoja pričakovanja sem izpolnjeval. Nato pa se mi je enostavno zgodila napaka. Bil sem zelo nervozen, skok mi ni uspel. To sem prespal in zdaj gremo naprej po čim boljše rezultate. Že na poti domov iz Avstrije sem kar hitro pozabil na dogodek v Bischofshofnu.

Anže Lanišek

Največ rezerv je v tem, da vse delam sproščeno. Innsbruck mi je vodilo za naprej.

Anže Semenič

Sproščenost bo prišla s treningov. Če to prenesemo na tekmo, bo vse veliko lažje.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov