V Zagrebu slavil Hirscher, Hadalin in Kranjec brez finala

06.01.2019


Po ženski preizkušnji svetovnega pokala je Sljeme nad Zagrebom gostilo še moški slalom. Na peti tekmi sezone v tej disciplini je nastopilo 66 smučarjev iz 21. držav, naše barve pa sta branila Štefan Hadalin in Žan Kranjec.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Vrh razpredelnice so po uvodni vožnji zasedali naši severni sosedje. S časom 51.80 je bil na prvem mestu Marco Schwarz, 37 stotink sekunde je zaostajal Marcel Hirscher, še pet stotink več pa je za vožnjo potreboval Manuel Feller. Hadalin je startal 27. po vrsti in v zgornjem delu proge Crveni spust prikazal napadalno vožnjo. Žal je pred položnejšim delom naredil napako, ki ga je stala precej časa, tako da je v cilj prišel kot 24., z 2.90 sekunde zaostanka za vodilnim. Kranjec je začel počasneje, a se dobro odrezal v srednjem delu proge, kjer je v primerjavi z najhitrejšim izgubil le dobri dve desetinki, v spodnjem pa je nato sledil odstop. Slovenija je tako ostala brez predstavnika v finalu, saj je Štefan zdrsnil na 39. mesto.

Pred zadnjimi tremi nastopi dneva je prvo mesto zasedal Francoz Alexis Pinturault, ki je bil po uvodni vožnji peti. Feller je v cilju zaostal za samo dve stotinki sekunde, na kar je Hirscher prevzel vodstvo s šestimi desetinkami naskoka. Schwarz je nato le po nekaj zavojih povozil količek, kar je pomenilo, da je vodilni smučar v skupnem seštevku prišel do novih 100 točk.

Glavni trener Klemen Bergant je najprej ocenil Štefanov, nato pa Žanov nastop: ''Ni dobro smučal, čisto enostavno in to drugo tekmo zapored, kar ni v redu. Žan se je peljal, kot je za njegovo številko potrebno, je napadal. Škoda ker ni prišel do dol, saj bi bil spet v drugem teku. A za Žana je to super, smuča dobro, tudi na tekmah,'' ter dodal: ''Pri Štefanu pa bo treba najti vzroke zakaj se to dogaja. Drugače se ne smuča slabo, daleč od tega, ključno pa je, da svoje smučanje prenese na tekmo. To mu je že uspelo, recimo v Saalbachu, kjer se je v drugem teku peljal dobro. Tudi v Leviju je bil soliden. Danes je smučal v krču, imel je željo, najbrž je tudi imel občutek da napada, a rezultata ni bilo, saj je smučal slabo.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov