DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na drugi tekmi v Estoniji brez točk za Vrhovnika, Verbičeva deveta

06.01.2019

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Ötepääju je Vid Vrhovnik po slabšem skoku ostal brez petih letošnjih točk svetovnega pokala.

Vid Vrhovnik je na drugi tekmi ostal brez točk (c) GEPA

Ötepää v Estoniji je danes gostila še drugo tekmo svetovnega pokala letos, skupno osmo v sezoni. Naš edini kombinatorec, Vid Vrhovnik, je že v kvalifikacijah imel 34. rezultat, v tekmovalni seriji pa je žal skočič še slabše, 82.5 metrov in je na 39. mestu imel kar velik zaostanek za najboljšimi. Za vodilnim Jarlom-Magnusom Riiberjem je zaostajal 2:33 minute, za prvo trideseterico pa 19 sekund. Riiber je imel veliko zalogo pol minute pred drugouvrščenim Manuelom Faisstom.

Riiber je na 10 km progi brez težav ubranil prvo mesto in prišel še do šeste zmage v sezoni. 20 sekund je zaostal Nemec Johannes Rydzek, sicer tretji po skokih, tretje mesto je po ciljnem sprintu osvojil Japonec Akito Watabe, osmi po skokih. Vrhovnik je vseskozi tekel okrog 40. mesta, na tekmi precej majhnih zaostankov pa je na koncu zasedel 44. mesto z zaostankom 3 minut in 10 sekund za zmagovalcem. Naš edini kombinatorec v svetovnem pokalu je povzel včerajšnji in današnji dosežek v Estoniji: "Z včerajšnjo tekmo res ne morem biti razočaran. Naredil sem soliden, povprečen skok, nič posebnega. Tudi na teku ni bilo tako slabo, a vem, da sem zmožen več, da to ni bilo najbolje. Se še učim, upam da se kmalu vse naučim. Danes ne vem, kje se je zalomilo, nekaj ni štimalo v moji glavi. Počutje je bilo v redu, nekako pa sem želel še nekaj dodati, da bi bilo še bolje. A tu se hitro stvari obrnejo na slabše kot na bolje."

Glavni trener Mitja Oranič je takole povzel preizkušnji v Ötepääju: "Začeli smo že v petek, ko je bila na sporedu provizorična serija, ki je potem obveljala za včerajšnjo tekmo. Moram reči, da smo vse imeli lepo pod nadzorom, Vid je lepo skočil, imel je tudi dobro izhodišče, kar je izkoristil tudi na teku. Tu smo še malo taktično šibki, a verjamem, da se bo to v prihodnje spremenilo in da bomo iz tekme v tekmo rasli. Nenazadnje je to mlad tekmovalec. Danes pa smo imeli malo težav že v kvalifikacijah, želeli smo, da bi Vid to napako odpravil, a se nam žal ni izšlo. Športnik ima kdaj tudi slabši dan in ne more izkoristiti tistega, kar ima v nogah. Ta rezultat bo šel v pozabo, jutri je nov dan in pot domov in nato se v miru pripravimo na Predazzo."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji teden v Val di Fiemmeju v Italiji.

Verbičeva po skokih tretja, na koncu ostala med deseterico

Še z drugo tekmo so v Estoniji opravile tudi kombinatorke. Znova je zmagala Američanka Tara Geraghty-Moats, ki je bila po skokih peta, na 5 km progi pa je prehitela vse in na koncu zmagala s prednostjo 23 sekund. Silva Verbič je bila po skakalnem delu tretja, v teku pa je padla na 9. mesto, medtem ko je Ema Volavšek z 10. padla na končno 11. mesto. Oranič, ki je pospremil dekleti v Estoniji namesto Anžeta Obreze, je o naših dveh dekletih in situaciji nordijske kombinacije v Sloveniji povedal: "Pri dekletih imamo zanimivo izkušnjo. Imamo dve tekmovalki, ki sta sposobni nastopati na trenutno najvišji ravni, to je celinski pokal. Obe se uvrščata v prvo polovico, tu je orientacija na prvo šesterico. Mislim, da moramo razmišljati dolgoročno, tekmovalki obdržati v sistemu in jih vzpodbujati in opremiti, da bosta lahko nosilki ekipe na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2021 in nato seveda v Planici 2023."

Silva Verbič je bila po skakalnem delu preizkušnje tretja (c) FIS

Druga sezona celinskega pokala je že v drugi polovici, sledi pa več kot mesec dni dolg premor. Naslednji tekmi bosta namreč na sporedu 16. in 17. februarja v norveški Reni. 23. januarja bo na sporedu prva tekma mladinskega svetovnega prvenstva, kjer bodo podeljeni prvi kompleti medalj v zgodovini tudi mladim nordijskim kombinatorkam. Na lanski testni preizkušnji v Kanderstegu je Volavškova zasedla 14., Verbičeva pa 16. mesto.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov