DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik novo leto začel z novimi točkami, Volavškova ob debiju šesta

05.01.2019

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se po novoletnem premoru nadaljuje v Estoniji, kjer je Vid Vrhovnik prišel do novih točk.

Vid Vrhovnik je četrtič letos osvojil točke svetovnega pokala (c) GEPA

V Ötepääju v Estoniji so danes nordijski kombinatorci v slabem vremenu samo tekli, saj skakalnega dela preizkušnje organizatorji zaradi premočnega vetra niso mogli izpeljati. Tako so obveljali rezultati včerajšnje provizorične serije, v kateri je Vid Vrhovnik zasedel 17. mestu z zaostankom minute in 13 sekund za vodilnim Avstrijcem Franzom-Josefom Rehrlom.

Na današnji 10 km preizkušnji je Vrhovnik v prvih treh krogih tekel s še nekaj kombinatorci okrog dvajsetega mesta, v zadnjem pa so se naredile razlike, naš tekmovalec pa je zadržal mesto med dobitniki točk. V cilj je pritekel na 24. mestu z zaostankom minute in 47 sekund za še enkrat več najboljšim, Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem. Vodilni v skupnem seštevku je bil po skokih drugi, na koncu je imel 3,2 sekund prednosti pred Japoncem Akitom Watabejem, tretji je bil z zaostankom petih sekund najboljši Avstrijec, Martin Fritz, ki je dobil ciljni šprint z rojakoma Mariom Seidlom in Rehrlom.

Ema Volavšek ob debiju na 6. mestu

V Estoniji so na peti tekmi celinskega pokala zbrane tudi kombinatorke, prvič sta zraven tudi dve Slovenki in sicer Ema Volavšek in Silva Verbič. Tudi dekleta so danes le tekla, tako da so obveljali rezultati včerajšnje provizorične serije, v kateri je Volavškova imela sedmi rezultat, Verbičeva pa je bila žal diskvalificirana. 16-letna Volavškova je na 5 km progi pridobila še eno mesto in je končala kot sedma, v ciljnem šprintu je ugnala Japonko Ringo Miyajima. Še četrte zmage v sezoni se je s prednostjo 53 sekund veselila Američanka Tara Gerathy-Moats.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov