Deskarji pripravljeni na nadaljevanje sezone

04.01.2019

Danes so misli pred nadaljevanjem sezone v paralelnih disciplinah strnili naši najboljši deskarji na snegu Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir in Gloria Kotnik, glavni trener Izidor Šušteršič je hkrati tudi potrdil ekipo za letošnje svetovno prvenstvo.


foto: Miha Matavž

Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Srečno in zdravo v novem letu 2019! Rad bi vam zaželel, da po odličnem štartu v sezono decembra tako tudi nadaljujete. Verjamem, da ste sposobni pokazati in realizirati na samih tekmah še več. Kar pogumno in srečno!

Izidor Šušteršič, glavni trener A ekipe

Trenirali smo zelo v redu, morda predobro. Zdaj se pojavljajo novi pogoji, nekje po pol metra snega, na kar nismo navajeni, a vsi tekmovalci imajo za sabo toliko kilometrov, da jih to ne bo vrglo iz tira. Mislim, da so vsi pripravljeni v redu, nihče ni novinec in vsi vemo kaj delajo oz. kaj vsi skupaj delamo. Mislim, da se bo to, kar se je kazalo do zdaj, kazalo še naprej.

Ekipa za Bad Gastain ostaja enaka kot za prvi dve tekmi, na Rogli bodo štartali tudi Črt Ikovic, Sara Goltes in morda tudi Jernej Glavan. Vsi, ki lahko štartajo, bodo, zakaj ne bi? Sicer pa bo četverica, ki je danes tukaj, tekmovala potem tudi na ostalih tekmah, tudi na azijski turneji in na svetovnem prvenstvu.

Tim Mastnak

Rumeno majico imam namen kmalu znova obleči. To je bilo nekaj novega, a je kar lepe barve in upam, da jo čim hitreje dobim nazaj. Sicer pa se počutim dobro. Med prazniki smo malo več poudarka namenili slalomu, mislim, da sem našel pravo opremo, s katero lahko posežem po najvišjih mestih tudi v slalomu. Vožnje iz treningov si želim prenesti na tekmo in verjamem, da bo potem tudi rezultat zelo lep.

V prvi fazi si letos želim biti zdrav, to je največja želja. Potem verjamem, da bom imel tudi zelo lepe uspehe in da bom vožnje, ki sem jih kazal do zdaj še naprej realiziral.

Gloria Kotnik

Letošnja sezona je poglavje zase. Že na začetku sem dosegla boljše rezultate kot na začetku lanske, kar me zelo veseli. Res pa je, da mi je bolezen vzela kar nekaj treninga, priprav na sezono. Vesela pa sem, da sem vseeno prišla tako hitro nazaj v stik z najboljšimi.

Zdaj sem se dobro pripravljala, občutke imam zelo dobre, sem zelo pozitivno naravnana in komaj čakam, da začnemo tekmovati.

Rok Marguč

Na Rogli je včeraj res močno pihalo, objava na instagramu pa je bila šala. Žičničar se je pošalil, da se bomo z vlečnico vozili v dolini, nazaj gor pa kar z vetrom. Če bi imeli kajt, bi bilo to kar izvedljivo. Sicer pa včeraj treninga na Rogli ni bilo, reprezentanca je trenirala v Avstriji, saj so pri nam delali sneg na Jasi, kjer bo potem tudi tekma svetovnega pokala. Dejansto je bilo včeraj neizvedljivo trenirati na Rogli.

Za Bad Gastain ne bom napovedoval prav nič, saj je to vedno najslabša tekma v celi sezoni, to je pravi rodeo. Tu si lahko na vrhu, lahko pa niti v finalu. Tudi letos napovedujejo neverjetno veliko snega. Avstrijici v Bad Gastainu ne slovijo po najboljši izvedbi. Potem pa pridejo še lepe tekme, imeli bomo še veliko priložnosti. Začetek je bil obetaven, pokazal sem, da sem hiter, dejstvo pa je, da če želiš biti na vrhu, moraš pokazati šest dobrih voženj in k temu stremimo.

Žan Košir

Na začetku sezone nisem mislil nastopiti v Bad Gastainu, saj od leta 2015 nisem tekmoval v slalom, nisem ga niti treniral, skratka nič. Zdaj se bomo vseeno skupaj s trenerjem odločili, ali bom tja odšel ali ne. Sem pa tam res dosegel največje uspehe, a vedno je bilo zelo težko. Posledice so bile največje na mojem telesu in tam si niti ne želim tekmovati. A glede na to, da tekem ni veliko in da ne želim spet vse staviti na domačo tekmo, saj je nervoza še toliko večja, če je vmes daljše obdobje netekmovanja. Obstaja možnost, da bom nastopil v Avstriji in če bom tam, si želim, da bo to končno lepa tekma in da podožim tiste trenutke slave, ki so še bili.

Če bom nastopil v Bad Gasteinu, bo to zgolj zato, ker sledijo pomembnejše tekme. Upam, da sem se kaj naučil in da bom pokazal večjo konstantnost. Seveda smo vsi veseli Timove zmage, tudi sam sem bil vesel šestega mesta. V zadnjih dneh smo bili veliko skupaj, vemo kako hiter je kdo in če imamo ob sebi zmagovalca in če smo ob njem ali pred njim, vemo, kam lahko posežemo.

Glavni cilj je, da izpeljem celo sezono do konca. Če dodam temu še slalom, mislim, da sem dosegel nekaj, kar dve leti nazaj nihče ni mislil, da bom.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov