Rok Tršan do dveh naslovov državnega prvaka

30.12.2018

Pokljuka je včeraj in danes gostila tekme državnega prvenstva v biatlonu v sprinterskih in zasledovalnih preizkušnjah.

Najboljši trije člani na zasledovanju (c) SloSki

Ob odsotnosti Jakova Faka je naslov državnega prvaka v sprintu osvojil Rok Tršan, ki je zadel vseh 10 strelov in za 7 sekund na 7,5 km progi prehitel Klemena Bauerja, ki je zgrešil dva strela v stoje. Bron je osvojil mladi Alex Cisar z enim zgrešenim strelom in zaostankom 23 sekund. 

V ženski konkurenci je ob enem zgrešenem strelu zmagala Urška Poje, slabih 6 sekund je zaostala Nika Vindišar, ki je zgrešila dva strela, na 6 km razdalji je bron osvojila Lea Einfalt s tremi zgrešenimi streli in z zaostankom 47 sekund.

Tršan je danes naslov ubranil na zasledovalni tekmi, zgrešil je samo en strel. Do srebra se je z dvema zgrešenima streloma prebil Cisar, ki je zaostal 32 sekund, Bauer je zgrešil kar petkrat in je padel na tretje mesto z zaostankom 40 sekund. 

Pojetova in Vindišarjeva danes nista štartali, prvenca pa se je tako veselila Nina Zadravec, ki je ob treh zgrešenih strelih imela kar 2 minuti in 20 sekund prednosti pred Einfaltovo, ki je zadela 11 strelov, bron je osvojila Živa Klemenčič, ki je zgrešila pet strelov, zaostala pa je še štiri sekunde za Einfaltovo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov