DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Dvojna zmaga naših fantov

03.07.2011

Kranj – danes so se skakalci pomerili še na eni tekmi celinskega pokala.

Zopet je slavilo domače občinstvo, prvo mesto je namreč zasedel Jure Šinkovec, na stopničko pod njim pa je, očitno zelo dobro razpoložen, stopil Peter Prevc. Tretje mesto si je izboril Vladimir Zografski iz Bolgarije.

Jure Šinkovec je postavil tudi daljavo dneva, v drugo je namreč skočil kar 117 metrov in prepričljivo prevzel vodstvo, ki ga je obdržal tudi na koncu in tako slavil 1. mesto prav na svoj rojstni dan, danes je namreč dopolnil 26 let: »Zelo sem zadovoljen, pokazal sem, da zmorem, hvala bogu!«

Peter Prevc, ki je bil včeraj četrti, danes pa dve mesti višje, je po koncu tekme dejal: »Nisem najbolj zadovoljen z začetkom sezone, rezerve imam še v tehniki, preveč sem še napet, vse skupaj je potrebno storiti bolj lahkotno. Včeraj se mi je prvi skok ponesrečil, danes je bilo zato bolje.« Na koncu se je še pošalil, da ni vedel, kaj naj podari Juretu Šinkavcu za rojstni dan, zato mu je »odstopil« prvo mesto.

Robert Kranjec, zmagovalec prejšnjega dne,  je danes sicer začel dobro, v prvo je namreč skočil 107 metrov, v drugo pa le 102 metra, kar je bilo na koncu dovolj za 8. mesto. Svoj skok je komentiral takole: »Največ mi manjka na eksplozivnosti, tehniko moram čimbolj izpiliti, ter se prepustiti tekmovalnemu duhu.«

Danes bolj sončno in toplejše vreme je sicer privabilo malo manj gledalcev, kot na včerajšnjo tekmo, ko se je poslovil tudi slovenski skakalni as Primož Peterka, pa vendar je bilo vzdušje, ki ga je še dodatno vzpodbudilo dobro skakanje naših fantov, odlično.

Med prvo tridesetirico so skočili še Matjaž Pungertar (12. mesto), Dejan Judež (13. mesto), Tomaž Naglič (14. mesto), Andraž Pograjc (27. mesto) in Anže Lanišek, ki je zaključil tridesetirico.

Uradni rezultatiNazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov