Naše smučarke na Semmeringu izven trideseterice

29.12.2018


Po veleslalomski preizkušnji svetovnega pokala za ženske je na avstrijskem Semmeringu prišel na vrsto še slalom. Na startu pete letošnje tekme v tej disciplini so bile tudi štiri naše predstavnice, Ana Bucik, Maruša Ferk, Neja Dvornik in Andreja Slokar.


Maruša Ferk, foto: Gepa

S prvo vožnjo je najbolje opravila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je drugo uvrščeno Slovakinjo Petro Vlhovo ugnala za 48 stotink sekunde, Švedinjo Frido Hansdotter, ki je bila tretja pa za 53 stotink. Prvi slovenski nastop smo videli pri startni številki 15, ki jo je nosila Bucikova. Naši smučarki se načrti žal niso uresničili, saj je ob prvem merjenju vmesnega časa povozila količek in odstopila. Ferkova je startala kot 18. in ob nekaj napakah prismučala na 15. mesto, a z 4.19 sekunde zaostanka, kar pa je bilo na koncu uvodne vožnje vseeno dovolj za 30. mesto.

Dvornikova, ki je nastopila že na včerajšnji tekmi, je v svetovnem pokalu startala petič oziroma drugič na slalomu. Prikazala je solidno smučanje in se uvrstila na 36. mesto, od finala pa jo je ločila slaba sekunda. Slokarjeva je danes zabeležila četrti nastop v najvišjem rangu tekmovanj, postavila pa je 40. čas voženj.

Finale se ni začelo po naših željah, saj je edina slovenska predstavnica v drugi vožnji svoj nastop sklenila kmalu po startu, saj je povozila količek. Pred zadnjimi tremi nastopi dneva je vodilno mesto zasedala Švicarka Wendy Holdener. Hansdotterjeva je po napaki odstopila, Vlhova je nato prevzela vodstvo, a ga morala kmalu predati Shiffrinovi, ki je tako še povečala prednost pred zasledovalkami v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Glavni trener Denis Šteharnik je o današnjem razpletu dogodkov rekel: ''Nisem nič kaj preveč vesel. Punce so načete, od vsega začetka niso dosegale želenih ciljev in iz tekmo v tekmo nam nikakor ne steče. Njihova morala je precej načeta, je pa tudi nekaj smole. Maruša se je dobro smučala, na ogrevalki pa je žal grdo padla. Zapela je količek potem pa je šla v prvem teku na progo zelo nesigurna in to se je poznalo na rezultatu. V drugem je želela vse popraviti in žal spet zapela. Podobne stvari se dogajajo z Ano Bucik. Ko nam gre dobro je ogromno tega zapenjanja količka, s tem imamo kar precej težav. Kar se tiče ostalih dveh punc bi jih pa pohvalil. Neja Dvornik je bila tu, da si nabere izkušenj. Glede na lansko sezono je zaostanke prepolovila, ko se je parkrat preizkusila v svetovnem pokalu, tako da smo z njo zadovoljni. Tudi Andreja Slokar se je dobro pokazala. Zdaj moramo strniti vrste, se pogovoriti kaj narediti. Jutri bomo opravili še en trening, potem pa gredo punce na premor. Tretjega pa začnemo naprej trenirati. Veliko ne moremo narediti, saj so tekme takoj naprej, petega in osmega. Za ti tekmi je treba strniti vrste in se pripraviti tako, kot je treba in poskusiti nastopiti čim bolje.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov