24. mesto Drevove na veleslalomu v Avstriji

28.12.2018


Avstrijski Semmering je gostil četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za ženske. S progo Panorama se je v prvem teku spopadlo 63 tekmovalk, med katerimi so bile tudi tri naše predstavnice, Ana Drev, Neja Dvornik in Ana Bucik.


Ana Drev, foto: Gepa

Razlike v časih so bile po uvodni vožnji zelo majhne, saj se je prvih deset smučark znašlo v 64. stotinkah sekunde. Mikaela Shiffrin iz ZDA je zasedala prvo mesto, sledili pa sta ji Stephanie Brunner iz Avstrije in Ragnhild Mowinckel iz Norveške.

Drevova je nastopila 13. po vrsti in prikazala dobro vožnjo. 1.03 sekunde zaostanka za vodilno jo je popeljalo na lepo izhodišče za napad v finalu, natančneje na 15. mesto. Dvornikova in Bucikova sta imeli s startnima številkama 56 in 60 težjo nalogo preboja v drugo vožnjo. Neja je zasedla 44., Ana pa 49. mesto.

Edini slovenski finalistki finalni nastop ni uspel po željah. Drevova je v srednjem delu proge sicer smučala solidno, ob nekaj napakah pa je v cilju zasedla deseto mesto. Vrh razpredelnice je videl kar nekaj sprememb, na koncu pa je slavila Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila po uvodni vožnji četrta. Iz desetega mesta na drugo se je prebila Nemka Viktoria Rebensburg, tretja je bila Francozinja Tessa Worley, Drevova pa je do letošnjega drugega kompleta točk prišla s 24. mestom.

Glavni trener Denis Šteharnik je po tekmi najprej ocenil nastopa Drevove: ''Če bi prvi tek nekako razdelili na tri dele, je bil zgornji del slab, srednji del je bil dober, spodnji pa celo odličen. Vsi so pričakovali, da bo v drugem teku naredila nadgradnjo in sestavila celo vožnjo, zgodilo pa se je ravno nasprotno. V zgornjem, ravninskem delu je izgubila ogromno. Vemo, da spada med lažje tekmovalke, da na ravnini ni tako hitra, a vseeno je izgubila preveč. Nekako se ne počuti tako, da bi iskala hitrost skozi zavoje. Smuči jo prehitevajo, nenehno je malo zadaj in pasivna. Nikakor ni v taki poziciji, da bi pridobivala na hitrosti. Njen riziko naproti ostalim tekmovalkam je praktično ničen. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem sigurno nisem zadovoljen. Ravno sem govoril z njo, nikakor se ni začutila, ne počuti se suvereno, nekaj ji manjka. Pri taki negotovosti se na da konkurirati najboljšim,'' za tem pa še Dvornikove in Bucikove: ''Neja je čisto dobro odpeljala, dobro je, da je tu, da nabira izkušnje, jutri bo startala še na slalomu. Z njenim nastopom smo zadovoljni. Bucikova ni izkoristila dobrih pogojev, pričakovali smo več. Ne more spremeniti tehnike in s takimi vožnjami ne more konkurirati najboljšim. Dokler se to ne bo zgodilo, ne bo mogla konkurirati. Na lažjih delih ji gre boljše, na tekmi, ko so drugačni pogoji in je nekaj stresa pa pade v stare vzorce, ki pa niso več konkurenčni najboljšim.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>


Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov