Kosi po padcu v Bormiu prepeljan v bolnišnico

28.12.2018


Smučarji so se v italijanskem Bormiu pomerili na četrtem smuku sezone svetovnega pokala. Na izredno zahtevni progi Stelvio je nastopilo 60 tekmovalcev, med katerimi je bila tudi slovenska četverica.


Klemen Kosi, foto: Gepa

Najboljšo vožnjo dneva je prikazal domači predstavnik Dominik Paris, ki je bil v zadnjih nekaj sto metrih hitrejši od rojaka Christofa Innerhoferja, ga v cilju ugnal za 36 stotink sekunde in tako prišel do zmage.

Drugi slovenski nastop se je končal nesrečno. Klemen Kosi, ki je bil dobro na poti, da se uvrsti v petnajsterico, je blizu cilja padel in prebil vrste zaščitnih mrež. Martin Čater, ki je startal pred Kosijem, je z nastopom končal na tretjini proge, Miha Hrobat in Boštjan Kline pa sta zasedla 39. oziroma 44. mesto.

Kosi je bil takoj po padcu s helikopterjem prepeljan v bolnišnico v bližnji Sondrio, od koder je bil v zgodnjih večernih urah tudi odpuščen. Imel naj bi zlomljen nos in počeno ličnico. Zjutraj bo odpotoval v domovino, kjer ga bo pregledal reprezentančni zdravnik, tako da bo točna diagnoza znana v soboto pozno popoldne.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov