Kranjec po rezultatih kariere

24.12.2018


Žan Kranjec se je po izjemnih nastopih na tekmah v Avstriji in Italiji vrnil domov in v prostorih zlatega sponzorja slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc in osebnega sponzorja Petrol d.d. spregovoril o minulih dogodkih.FOTOGALERIJA >>>

Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol d.d.
Verjetno se spominjate, na zadnji tiskovni konferenci pred sezono smo z veseljem dejali, da nadaljujemo sponzorstvo z Žanom, s katerim smo skupaj že skoraj osem let. Takrat sem rekel, da smo skupaj, da bomo premagali vse na svetu. Takrat je bilo z njegove strani rečeno, za to tudi garam in imam voljo. Žanu v mojem imenu in imenu osebnega sponzorja iskreno čestitamo. V to smo verjeli, od tvojih 18, 19 let naprej. Poklanjamo ti ne simbolično darilo, ampak peneče vino od prve slovenske hiše Istenič.

Žan Kranjec
Vsak dan razmišljam o mojih podvigih na zadnjih dveh tekmah. Velik uspeh je zmaga, tudi na slalomu sem zelo dobro tekmoval, to je moj najboljši rezultat. So posebni zadnji dnevi, vse je lepše. Sem zelo zadovoljen in upam, da nadaljujem v tej smeri. Do tega me je pripeljalo v prvi vrsti dobro smučanje. Glava sigurno naredi svoje, že kakšno tekmo prej sem si želel kakšnega res dobrega rezultata, da bi bilo lažje naprej, na naslednjih tekmah. Jaz sem verjel in na zadnjem veleslalomu tudi pokazal dve dobri vožnji. Končno sem naredil tisto kar znam, potem pa je prišla zmaga.  Že lani sem verjel, da sem med najboljšimi. Bil sem nenehno blizu, dosegel ene stopničke, nikoli pa mi ni uspel ta največji met, zmaga. Da sem med najboljšimi sem verjel tudi letos, kljub temu, da nisem začel optimalno, sem verjel, v pripravljalnem obdobju sem zelo dobro smučal. Verjel sem do konca in na srečo je moj vztrajnost obrodila sadove. Slalom sem letos dvignil na višji nivo, z mojo številko sicer nikoli ne veš točno kaj je možno in kaj ni. V Madonni so bili pogoji res super in mogoče mi je tudi to dalo dodatni zagon, da sem pokazal kar znam. To je super rezultat in to mi bo sigurno dalo še dodaten zagon za naprej za slalom. Upam, da čim prej naredim še kakšen dober rezultat, da se tudi številka izboljša. To, da ne startam na vseh tekmah, je odločitev trenerja, se pa o tem pogovoriva. Na srečo smo dobro izbrali tekme, v Saalbachu bi bilo z mojo številko nemogoče, tu pa je, kakor smo videli, veliko višjih številk uspelo priti naprej. Na srečo sem to izkoristil.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov