Jakov Fak leto zaključil z 11. mestom, popoln izkupiček Bøja

23.12.2018

Zadnjo tekmo svetovnega pokala v letu 2018 v češkem Novem Mestu je Jakov Fak končal na 11. mestu. Tekmo s skupinskim štartom je dobil Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki je tako dobil vse tri letošnje tekme na Češkem.

Jakov Fak je drugič letos na posamični tekmi končal na 11. mestu (c) GEPA

Nove Mesto na Češkem je še enkrat več pripravilo izjemno kuliso za novo biatlonsko preizkušnjo, zadnjo v tem koledarskem letu. Najboljših 30 biatloncev te sezone se je pomerilo na tekmi s skupinskim štartom, slovenske barve je zastopal Jakov Fak. Fak je na prvih dveh streljanjih znova zgrešil po en strel in je po polovici proge tekel na 18. mestu, nato se je brez napake na tretjem streljanju dvignil na 11. mesto, kljub zgrešenemu strelu na četrtem streljanju pa je proti cilju odhitel na 13. mestu. Z zelo dobrim tekom je prehitel Simona Ederja in Benjamina Wegerja in je leto tako sklenil z 11. mestom. "Moram reči, da je bilo boljše kot včeraj. Danes smo vsi imeli enako štartno pozicijo. To je bil nastop, ki mi je dal kakšen dober signal, da bo vseeno vse v redu, ko bom sestavil dober nastop v celoti, torej tako strelsko kot tekaško. Danes streljanje znova ni bilo na nivoju, a poizkusil sem iztržiti največ iz tekme. Je pa naporno, ni enostavno, tudi psihološko takrat, ko vse ne gre po željah, zna biti težko. Včasih škodo dela tudi že tista želja po dobrem nastopu. Zdaj sem v situaciji iz katere se moram sam izkopati ven in najti boljše rezultate. Premor in trening na Pokljuki bosta prišla prav. Vedno, ko so rezultati pod nivojem je dobro, da se malo "resitiraš", da se za nekaj dni malo odklopiš in se potem vrneš s fokusom in poizkusiš tisto, kar ti prej ni šlo, narediti bolje," je po koncu tretje letošnje postaje povedal Fak.

Še tretje zmage na Češkem se je s popolnim strelskim izkupičkom veselil Johannes Thingnes Bø, 46 sekund je zaostal Quentin Fillon Maillet, ki je zgrešil dva strela, tretji je bil Rus Jevgenij Garaničev, ki je zaostal 54 sekund, kot drugi danes pa je pokril vseh dvajset tarč.

Svetovni pokal se bo nadaljeval 7. januarja v nemškem Oberhofu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov