DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vid Vrhovnik v Avstriji na prvi tekmi ostal brez točk

22.12.2018

Na peti letošnji tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v avstrijskem Ramsau je Vid Vrhovnik osvojil 34. mesto.

Vid Vrhovnik je v Avstriji vseskozi tekel na območju novih točk svetovnega pokala (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so se v Avstriji zbrali po dveh tednih tekmovalnega premora. Ramsau jih je pričakal v bolj muhastih vremenskih razmerah, saj so organizatorji danes tik pred koncem skakalnega dela preizkušnje le to morali prekiniti in odpovedati, tako da so za tekmo šteli rezultati včerajšnje provizorične serije. Naš edini tekmovalec Vid Vrhovnik je zasedal 31. mesto z zaostankom minute in 44 sekund za vodilnim domačinom Franzom-Josefom Rehrlom.

Na 10 km progo se je Vrhovnik pognal v večji skupini tekmovalcev, ki je začela razpadati v drugi polovici preizkušnje. Vrhovnik je na polovici proge tekel na 26. mestu, v zadnjih dveh krogih pa je izgubiljal v primerjavi s tekmeci in je v cilj pritekel na 34. mestu, za tretjimi letošnjimi točkami je zaostal 19 sekund. Zmagal je Norvežan Jarl-Magnus Riiber, kar je njegova četrta zaporedna zmaga na peti letošnji tekmi, 2,3 sekundi je zaostal Rehrl, na tretje se je z desetega prebil Nemec Fabian Riessle, ki je dobil nemški šprint treh tekmovalcev za najnižjo stopničko danes, zaostal pa je 19,1 sekund.

Jutri bo v Ramsau na sporedu še zadnja tekma svetovnega pokala v tem koledarskem letu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov