Na drugi tekmi v Innichenu Flisar do četrtfinala

22.12.2018

Najboljši slovenski smučar krosist, Filip Flisar, je na tretji letošnji tekmi svetovnega pokala v italijanskem Innichenu obstal v četrtfinalu.

Filip Flisar je danes prišel do najboljše uvrstitve v tej sezoni (c) GEPA

Filip Flisar je na drugi tekmi v Italiji začel bolje kot včeraj, ko je obstal že v osmini finala. Tokrat je v tretji skupini osmine finala po slabšem začetku v nadaljevanju prišel s tretjega na prvo mesto, kjer je obstal do cilja in je tako za seboj pustil Avstrijca Johannesa Rohrwecka, Švicarja Alexa Fivo in Francoza Arnauda Bovolento. 

V četrtfinalni skupini je naš smučar nastopil ob olimpijskem prvaku, Kanadčanu Bradyju Lemanu, Avstrijcu Rohrwecku in Nemcu Florianu Wilmsmannu. Po napaki v zgornjem, ledenem delu proge, je ostal na četrtem mestu, enkrat je bil še blizu prehitevanju tekmecev, a se ni izšlo in drugo tekmo v Italiji je tako končal v četrtfinalu. "Zdi se mi, da sem danes smučal bistveno bolj suvereno. To je to, kar mi je najbolj pomembno. V športu samozaupanje, samozavest igra najbolj pomembno vlogo in ko to imaš, veš da dobro smučaš, takrat ni problema. Rezultati so enkrat dobri, enkrat slabi. Letos je celo leto posebno, težko. Ko se ti rodi otrok, ti to vzame nekaj fokusa, nato je bila moja mama zelo bolana, kar tudi vpliva na vse. Treningi so bili slabi zaradi pogojev. Še nikoli nisem imel tako težkega začetka sezone. A zdaj so stvari v redu, počutim se dobro, videl sem, da lahko hitro smučam. Zdaj bo še nekaj časa za nekaj dobrih treningov," je po zadnji tekmi v tem koledarskem letu povedal Flisar, ki je na koncu zasedel 15. mesto.

Zmage se je razveselil Švicar Joos Berry, v ženski konkurenci je po včerajšnjem drugem mestu danes zmagala Švedinja Sandra Näslund. Svetovni pokal se bo nadaljeval čez en mesec na Švedskem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov