IBU Junior pokal: Nina Zadravec poskrbela za druge stopničke v Franciji

21.12.2018

V Franciji se je z zasledovalnima tekmama končal program mladinskega IBU pokala v biatlonu. Nina Zadravec je zablestela s tretjim mestom.

Najboljše tri mladinke na zasledovalni tekmi, Nina Zadravec stoji desno (c) A. M. / SloSki

Naši mladi biatlonski upi so v Franciji začeli s sijajno zmago Alexa Cisarja in Nike Vindišar na posamični tekmi mešanih parov, nadaljevali pa predvsem z uspehi v konkurenci mladink. Nina Zadravec je na sprinterski preizkušnji z enim zgrešenim strelom zasedla 4. mesto, danes pa je na zelo težki tekmi v vetru in dežju v zasledovanju še pridobila mesto in je stopila na oder za zmagovalke. Zelo dobra rezultata je vpisala tudi Vindišarjeva, ki je bila na sprintu sedma, devet sekund za Zadravčevo, na zasledovanju pa je izgubila dve mesti in je bila znova odlična deveta. Živa Klemenčič je dvakrat končala na 34. mestu, Tais Vozelj je bila 35., na zasledovanju pa ni štartala.

Med mladinci je Lovro Planko na sprintu zasedel zelo dobro 13. mesto, nato pa je na zasledovanju padel na 20. mesto, prehitel ga je Cisar, ki je bil 17., potem ko je na sprintu zasedel 28. mesto. Luka Naglič je osvojil 51. in 55. mesto, Toni Vidmar pa je po 54. mestu na sprintu in vseh petih zgrešenih strelih na zasledovanju na prvi strelski postaji odstopil.

Naslednji vrhunec mladinske sezone bo konec januarja in v začetku februarja, ko bo v Osrblieju na sporedu mladinsko svetovno prvenstvo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov