Polona Klemenčič prvič na zasledovalno tekmo, prvenec Norvežanke

21.12.2018

V češkem Novem mestu so s sprintersko preizkušnjo na 7,5 km progi danes v pravih zimskih razmerah opravila tudi dekleta. Prve zmage v karieri se veseli Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland. 

21-letna Polona Klemenčič se je prvič prebila na zasledovalno tekmo (c) GEPA

Tretji sprint letošnje sezone za dekleta se je začel v pravem snežnem metežu, ki pa je kmalu popustil, a nekatere tekmovalke z začetka štartne liste so imele težje pogoje od konkurentk. Na koncu je z najboljšo predstavo v karieri in z vsemi pokritimi tarčami prvič v življenju zmagala Norvežanka Marte Olsbu Roeisland, ki je preprečila slavje Pauline Fialkove. Slovakinja, tretja na Pokljuki, je zaostala 6,2 sekund. Najprej je nekaj časa vodila, nato je bila dolgo druga, na koncu pa je povratnica na tekme svetovnega pokala, olimpijska prvakinja, Nemka Laura Dahlmeier s številko 84 kljub enemu zgrešenemu strelu osvojila drugo mesto z zaostankom 4,5 sekund. Fialkova je bila tako znova tretja.

Najboljša od neizkušene slovenske trojice je bila tokrat 21-letna Polona Klemenčič. Po brezhibnem prvem strelskem nastopu je v drugo zgrešila en strel, na koncu pa je bilo to dovolj za najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Z dvema minutama zaostanka za zmagovalko je osvojila 55. mesto in se prvič prebila na zasledovalno tekmo. "Zadovoljna sem, prvič sem se uvrstila na zasledovalno tekmo. Vse kar me je danes zmotilo je bil tisti zadnji strel, za katerega sem že mislila, da je zadet, a ko sem puško vrnila na rame, sem videla da ni. Sicer pa v redu. Tekaško me je v zadnjem krogu malce pobiralo, videlo se je, da še nimam čisto pravega občutka, kako začeti takšne tekme," je po tekmi pod žarometi povedala Klemenčičeva.

 Urška Poje je zgrešila dvakrat in zaostala tri minute, to pa je bilo danes dovolj za 83. mesto, kar pomeni, da je že zaključila z nastopi na Češkem. Povsem se je nastop ponesrečil nekdanji tekačici na smučeh, Lei Einfalt, ki je skupno zgrešila sedem strelov in je osvojila 95. mesto.

Tekma se ni posrečila najboljšima v letošnji sezoni. Italijanka Dorothea Wierer, vodilna v skupnem seštevku, je na vsakem strelskem postanku zgrešila po enkrat in je osvojila sedmo mesto, še mnogo slabše pa se je odrezala Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je v prvo zgrešila en, v drugo pa kar štiri strele in je končala na 58. mestu. Jutri bosta na sporedu moška in ženska zasledovalna preizkušnja z Jakovom Fakom, Miho Dovžanom in Polono Klemenčič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov