Ana Drev 21. na veleslalomu v Franciji

21.12.2018


Francoski Courchevel je gostil tretji veleslalom sezone svetovnega pokala za ženske. Na startu prvega teka je bilo 63 tekmovalk, med njimi tudi edina slovenska predstavnica, Ana Drev.


Ana Drev, foto: Gepa

Ana se je s startno številko osem podala v lov za prvimi letošnjimi točkami, saj se ji nastopa v Soeldnu in Killingtonu, ob dejstvu, da je imela letos precej okrnjene treninge zaradi poškodbe, nista posrečila. Tokrat ji je šlo bolje, prikazala je dober nastop, tako da je v cilju za vodilno Nemko Viktorio Rebensburg zaostala 2.34 sekunde. Uvodna vožnja se je končala z drugim mestom Avstrijke Stephanie Brunner in Američanke Mikaele Shiffrin, ki sta za Rebensburgovo zaostali 8 stotink sekunde, le tri stotinke več pa je za vožnjo potrebovala domačinka Tessa Worley. Drevova je zasedala 22. mesto.

Naša smučarka je v drugem teku, kjer je tekmovalke spremljalo še močnejše sneženje, kot pred nekaj urami, prikazala bolj napadalno vožnjo. Ob tem je naredila nekaj napak, zaradi česar je v cilju zasedla tretje mesto, se je pa že lahko veselila prvih točk v sezoni. V boju za najvišja mesta je kot zmagovalka izšla Shiffrinova, po tem, ko je Rebensburgova imela za 14 stotink slabši čas, domači navijači pa so se veselili napredka Tesse Worley iz četrtega na tretje mesto. Končna uvrstitev Drevove je bilo 21. mesto.

Glavni trener Denis Šteharnik je po preizkušnji najprej dejal: ''Ekipa je trenutno res zdesetkana, a vseeno nekako držimo stik, kar je dobro. Ana Bucik je izpustila veleslalom, da se bo bolje pripravila za slalom. Malo slabše se je počutila, a je vse v redu, ni bolna, tako da bo dobro pripravljena za jutri. Kar se tiče Ane Drev, rezultat za ekipo ne pomeni veliko, mogoče zanjo, ker se je prvič uvrstila med točke. A vseeno so bile vožnje na treningih boljše. Še vedno je veliko zadržanosti, ni še prave napadalnosti in sproščenosti. A dobro je, da je bila v točkah. Je pa to le začetek, upam da bo v Semmeringu pridobila nekaj mest. Sposobna je več, a na tekmi se nekako še vedno ne znajde. Malo več smo pričakovali od nje glede na same treninge, drugače pa smo zadovoljni, da se je uvrstila v finale.''

Nato pa dodal še nekaj besed o razmerah v Courchevelu in jutrišnjem slalomu: ''Organizator se je zelo potrudil, izvrstno so pripravili snežno podlago. Vreme jim je nagajalo, prvi tek je šel skozi gladko, bila je malo slabša vidljivost ob difuzni svetlobi. Potem je začelo snežiti,, zdaj pa pada moker sneg in tekmovalke so imele probleme s tem, da se je sneg lepil na očala. Za jutri je tudi slabša napoved, a glede na to, da je slalom, kjer so hitrosti manjše, pa tudi proga je krajša, je za organizatorja lažje odstraniti ves da novozapadli sneg. A mislim, da velikih problemov ne bo, saj je podlaga zelo dobro utrjena.''

Slalom se bo začel ob 10.30, med nastopajočimi pa bosta tudi Maruša Ferk in Ana Bucik.

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov