Jakov Fak na Češkem začel s 16. mestom

20.12.2018

Na tretji letošnji postaji svetovnega pokala v biatlonu je Jakov Fak v češkem Novem Mestu na šprinterski preizkušnji zasedel 16. mesto.

Jakov Fak je znova zgrešil en strel v ležečem položaju (c) GEPA

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na prvi letošnji tekmi pod žarometi zgrešil en strel na prvem strelskem postanku, v stoje je nato pokril vse tarče, vse skupaj pa je bilo dovolj za končno 16. mesto. Za vnovičnim zmagovalcem, Norvežanom Johannesom Thingnesom Bøjem je zaostal eno minuto in 23 sekund.

Preostala naša biatlonca žal točk nista osvojila. Miha Dovžan je ob enem zgrešenem strelu zasedel 50. mesto, zaostal je 2 minuti in 22 sekund in si je zagotovil nastop na zasledovalni tekmi, medtem ko se je nastop povsem ponesrečil Klemenu Bauerju, ki je na obeh strelskih postankih zgrešil po dvakrat in je končal na 74. mestu z dobrimi tremi minutami zaostanka za zmagovalcem. Drugo mesto je z 21 sekundami osvojil Rus Aleksander Loginov, tretji je bil Šved Martin Ponsilouma, ki je zaostal 54 sekund, oba pa prav tako nista zgrešila nobenega strela.

Jakov Fak današnjega nastopa ni ocenil z zelo visoko oceno: "Današnji nastop bi ocenil kot zelo povprečen ne glede na to, da sem bil uvrščen v prvo dvajseterico. Želje so vseeno precej višje. Trenutno enostavno ne gre sestaviti enega nastopa, ki bi zagotovil boljšo uvrstitev in da bi potem na tej samozavesti šel naprej. Vedno se mi pojavljajo težave v leže, kjer vsaj en strel zgrešim. To je zdaj na žalost realnost in čim prej se bo iz tega potrebno izvleči ter narediti nekaj dobrih nastopov, da bom potem lažje šel v drugi del sezone po novem letu." Svoje je dodal še drugi udeleženec zasledovalne tekme, Dovžan: "Nastop bi ocenil pozitivno, sploh streljanje v stoje, kjer sem končno uspel zadeti vseh pet tarč. Tekaško mi še malenkost manjka, pozna se mi, da sem bil v Hochfilznu malo prehlajen, a stvar se izboljšuje iz dneva v dan."

Rok Tršan in Mitja Drinovec zaradi zdravstvenih težav na Češkem ne tekmujeta. Na jutrišnjem ženskem šprintu bodo nastopile Urška Poje, Polona Klemenčič in Lea Einfalt.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov