Štuhčeva do nove zmage v manj kot dnevu

19.12.2018


Val Gardena v Italiji je gostila novo žensko preizkušnjo svetovnega pokala. Po včerajšnjem smuku, na katerem je slavila Ilka Štuhec, je prišel na vrsto še superveleslalom. Naša smučarka je tudi tokrat uprizorila vrhunsko predstavo.


foto: Gepa

Pred nastopom slovenske šampionke sta si prvo mesto delili Nicole Schmidhofer iz Avstrije in Tina Weirather iz Liechtensteina, ki sta nastopili s startnima številkama 5 in 9 ter postavili čas 1:31.92. Ilka je nastopila 11. po vrsti in imela ponovno zelo hitre smuči, ob odličnem smučanju pa si je v zgornjem delu proge nabrala nekaj desetink prednosti. Ob izhodu iz dela proge Ciaslat v srednjem delu je nato precej zašla s smeri, a se dobro rešila in pravilno obšla vrata. Navkljub izgubi časa je nadaljevala zbrano, prikazala vrhunsko vožnjo in ob prihodu v ciljno areno prevzela vodstvo s petimi stotinkami prednosti.

Štuhčeva je na mestu vodilne spremljala nekaj tekmic, ki so prav tako smučale odlično in ji prišle blizu, ugnati pa je niso uspele. Ilka se je tako veselila druge zmage v dveh dneh, devete v svetovnem pokalu oziroma tretje superveleslalomske.


foto: Gepa

Po tekmi je najprej spregovorila o včerajšnjem natrpanem urniku po zmagi: ''V bistvu smo morali malo prilagoditi vse skupaj, da sem se lahko normalno pripravila na današnji dan. A to je dobro uspelo, tako da sem danes lahko smučala sproščeno in napadala na polno.'' Nato pa dodala še nekaj besed o dejstvu, da je navkljub neidealni vožnji prišla do takšnega uspeha: ''Včeraj sem uprizorila veliko samozaupanja, kar mi je nekako najbolj manjkalo. Super se je izšlo danes, sicer res na tesno, a vseeno dovolj.''

Njen trener Grega Koštomaj je še pred podelitvijo najprej spregovoril o vožnji v srednjem delu proge nato pa pohvalil Ilkino predstavo: ''Bil sem na tisti poziciji, vedela je za tisto grbino. Mogoče je šla proti grbini s prevelikim spoštovanjem, morda je zaradi tega bila napaka. Kot ste videli tudi na startu ni bilo vse čisto. Ko je glava prava tekmovalec dirka. Včeraj sem vedel, da bo v redu po potrditvi, po zmagi vse stvari stečejo. Glava je 50 procentov uspeha in ta rezultat danes to potrjuje. Kljub nepopolni vožnji, je bila na pravi strani stotink in mislim, da je zaslužena zmaga.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>
Grega Koštomaj >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov