Kranjec 29. na paralelnem veleslalomu v Alta Badii

17.12.2018


V Italiji je po veleslalomu za svetovni pokal prišel na vrsto še paralelni veleslalom. V soju žarometov se je za nove stopničke in točke borilo 32 tekmovalcev med katerimi je bil tudi en slovenski predstavnik, Žan Kranjec.


Žan Kranjec, foto: Gepa

Naš smučar, ki je včeraj z devetim mestom prišel do lepega rezultata, se je v prvem krogu bojev na izločanje pomeril z Avstrijcem Stefanom Brennsteinerjem. S prvim delom naloge je opravil dobro in si prismučal 31 stotink prednosti, v drugo pa je bil tekmec prehiter in prečkal ciljno črto z 18. stotinkami naskoka.

V velikem finalu smo videli dvoboj Marcela Hirscherja iz Avstrije in Thibauta Favrota iz Francije. Slednji je s prebojem v finale poskrbel za presenečenje večera, a ne popolno, saj ga je najboljši smučar sveta v zadnji vožnji dneva v Alta Badii vseeno ugnal. Tretje mesto je zasedel Francoz Alexis Pinturault, ki je v malem finalu premagal Šveda Mattsa Olssona. Kranjec je bil na koncu uvrščen na 29. mesto.

''Predvsem na startu oziroma do prvih, drugih vrat je najbolj izgubljal. Prvo vožnjo je zmagal, res pa je, da je bila rdeča proga neprimerno hitrejša kot pa modra. Potem je na modri progi, na skoku, kjer jih je imela tudi večina tekmovalcev, imel težave in potem so izgubljali do cilja. Je izgubil, smučal pa je dosti v redu. Razen seveda na startu in do drugih vrat. Na rdeči progi bi si moral narediti več zaloge, potem bi mogoče šlo skozi,'' je po tekmi dejal glavni trener Klemen Bergant.

Novo moške preizkušnjo svetovnega pokala bomo videli že čez dva dneva in sicer v avstrijskem Saalbach-Hinterglemmu, kjer bo na sporedu nov veleslalom. Tam bosta naše barve branila Kranjec in Miha Hrobat, 24. ur kasneje pa bomo na slalomu videli še Štefana Hadalina in Jakoba Špika.

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov