DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke in skakalci so se vrnili s tekem v Franciji in Švici

17.12.2018

Po povratku s tekem svetovnega pokala v Premanonu in Engelbergu so na novinarski konferenci v prostorih zlatega sponzorja, podjetja Geoplin d. o. o., svoje misli razkrili naši smučarji skakalci in skakalke.


Boštjan Napast, predsednik uprave Geoplina

Lep pozdrav vsem zbranim, še posebno športnicam in športnikom. Želim vam veliko uspehov še v prihodnje, da bi se čim večkrat skupaj lahko veselili vaših vrhunskih dosežkov.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Podjetju Geoplin, s katerim smo letos znova obnovili pogodbo, se zahvaljujem za zaupanje. Geoplin je naš zvesti partner že kar nekaj let. Vsem bi rad le še zaželel srečno in zdravo novo leto. Vsem našim partnerjem pa želim zelo uspešno poslovno leto. Od posla je namreč odvisno kakšna bodo sredstva, ki jih bodo namenjali športu. V zadnjih letih glede tega res nimamo težav. Vsem našim zvestim spremljevalcem, Slovenkam in Slovencem bi prav tako rad zaželel srečno, uspešno in zdravo novo leto z željo, da nas spremljajo preko ekranov, če že na samem prizorišču ne bo šlo. Če se dan po jutru pozna in če rečem, da so jutro dekleta, katerim čestitam za uspešen začetek sezone, potem bo dan in večer pripadal ne samo dekletom ampak tudi fantom. Zaupam v njihovo delo, v njih, v strokovno vodstvo in v delo, ki so ga opravili čez poletje. Imeli bomo lep dan in imeli bomo tudi lep večer.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Po prvem vikendu v Lillehammerju so punce še malo tipale teren, tu smo se malo bolj približali mestom, kamor trenutno sodimo. Za naprej lahko rečem, da imamo nekaj časa za trening. Dosegli smo super rezultate. Na zadnjih dveh tekmah šest uvrstitev med deseterico, na prvem in na drugem prizorišču smo bili na stopničkah. To pomeni, da smo zelo blizu in slej ko prej bo prišel tudi naš dan. Nekaj dela je še potrebnega, ne ciljamo na samo srečo ampak predvsem na rezerve, ki jih imamo še in tako bodo tudi zmage prišle.

Ema Klinec

Zelo sem vesela, ker sem dosegla dva konstantna rezultata. To pomeni, da sem se nekako ustalila pri vrhu. Zdaj pa bomo dobro trenirali, da bomo tiste desetinke oz. točke do vrha izničili. Po včerajšnji tekmi sem si dejala, da bom še bolj pridno trenirala in izboljšala skoke, da mi tudi veter ne bo mogel do živega.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Iz Engelberga smo odšli z mešanimi občutki. Veliko stvari je šlo narobe. Neznanje v telemarku nam je odvzelo morda tudi stopničke z Domnom in finale Petra v soboto. V nedeljo je napako naredil strokovni štab, enostavno smo se ”zamazali”, imeli smo prenizke zaletne hitrosti in zato tudi slabši rezultati. Dobrodošle bodo priprave na Bloudkovi skakalnici v Planici in nedeljsko državno prvenstvo. Nato bomo dva dni prosti, sledijo še zadnje priprave in odhod na novoletno turnejo. Ekipa za turnejo bo znana takoj po državnem prvenstvu.

Domen Prevc

Po padcu je z mano vse v redu. Boli me nič, morda le ego, to pa je vse. Ko je Gorazd omenil neznanje telemarka, me je malce zbodel, a ima prav. Celo poletje nisem delal telemarka, kako ga bom potem znal narediti? Potrebno se ga bo naučiti zdaj na pripravah, časa bo dovolj.

Timi Zajc

Forma še ni čisto vrhunska, tako da bo potrebno še trenirati, da bom konstantno skakal med deseterico.

Peter Prevc

Moj ponovni vstop v svetovni pokal je bil predvsem v petek zelo stresen, a se je izšlo zelo dobro. V soboto so bili sodniki prestrogi, jaz sem pristal zelo lepo (smeh). V nedeljo pa sem se lepo zbral, lepo prišel do točk in zdaj vidim kje sem. Imamo dovolj časa, da v miru potreniram in potem gremo dalje. V kratkem času, ki sem ga imel na voljo, smo naredili vse, kar smo lahko, mislim pa, da tu predvsem štejejo desetletne izkušnje.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov