DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Trije Slovenci na drugi tekmi v Engelbergu tik za najboljšo petnajsterico

16.12.2018

Na drugi tekmi smučarjev skakalcev za svetovni pokal v Engelbergu so točke osvojili trije Slovenci, najboljši je bil prvič letos Peter Prevc.

Peter Prevc se je veselil prvih točk v letošnji sezoni svetovnega pokala (c) GEPA

Na zadnji tekmi smučarjev skakalcev pred novoletno turnejo je v Engelbergu nastopilo pet slovenskih skakalcev. Po prvi seriji je bil najboljši Peter Prevc, ki je s 128 metri in 124,6 točkami zasedal 15. mesto. Nove točke sta si v rahlo spremenljivih razmerah zagotovila tudi mlada Timi Zajc s 128 metri in 121,5 točkami ter Domen Prevc s 128.5 metri in 120,9 točkami na 21. in 22. mestu. Brez finalne serije sta ostala Anže Lanišek na 34. in Jernej Damjan na 36. mestu. 

Po prvi seriji je vodil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je s 144 metri izenačil uradni rekord skakalnice Domna Prevca, zbral pa je 145,0 točk. Sledili so mu trije Poljaki, Kamil Stoch, Piotr Zyla in Dawid Kubacki.

V finalni seriji je dosežek iz prve serije s 133 metri najprej popravil Domen, ki je z 256,5 točkami pridobil nekaj mest. Povsem identičen zbir točk je danes imel tudi Zajc, ki je v finalu doskočil pri 134 metrih. Peter Prevc je v finalu prav tako precej izboljšal skok iz prve serije, pristal je pri 135 metrih, s stisnjenimi pestmi pa je ob 258,7 točkah po pristanku zasedel četrto mesto, tik pred najmlajšim bratom in Zajcem. Naša trojka se je na koncu uvrstila na 16. in 18. mesto.

Nove zmage se je veselil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je prvič zmagal v Engelbergu. V finalu je pristal pri 137 metrih, skupno je zbral 294,4 točk. Drugi je bil Zyla z 285,1 točkami, tretji pa Stoch z 279,5 točkami. 

Glavni trener vikenda ni ocenil kot rezultatsko uspešnega 

Peter Prevc je po prvih letošnjih točkah povedal: ”Po današnji tekmi me navdušujejo tako prve točke kot tudi skoki. Slednji so bili na visokem nivoju, niso bili še tisti najboljši, katere sem kazal doma na treningu, a sem zadovoljen, da sem dobil štartno številko za naslednje tekme. Po finalnem skoku sem bil predvsem zadovoljen, da sem uspel korektno opraviti svojo nalogo, ki smo si jo zadali s trenerji. Po dolgem času sem bil pozitivno nervozen in s tem sem se uspešno soočil. Ob navalu adrenalina v izteku sem bil kar zelo zadovoljen. Težko bi rekel, da padlo kakšno breme z ramen, saj sem bil že prej dosti umirjen in samozavesten, a se včeraj žal ni izšlo. V tem vikendu, ko sem se ponovno srečal s svetovno elito, sem opazil, da potrebujem še nekaj izboljšav, da pridem čisto med najboljše. Po drugi strani pa je potrebno tudi izboljšati pristanek. Sodniki so strogi in takoj kaznujejo najmanjšo nepravilnost pri doskoku."

Z zadnjim tekmovalnim koncem tedna pred novoletno turnejo najbolj zadovoljen ni bil glavni trener naših, Gorazd Bertoncelj: "Vsi trije finalisti so delali napake, sicer drobne, a dovolj, da v vsakem skoku izgubiš pet metrov. Nekaj vzroka je potrebno iskati tudi v nižji zaletni hitrosti in ko bomo te stvari izboljšali, bomo zraven. Današnje kvalifikacije so bile izjemno zahtevne, nalet je bil močno prenizek. Žirija je napačno določila naletno mesto. Imeli smo ogromno težav, zato sta tudi Žak Mogel in Anže Lanišek slabo skočila ter se nista uvrstila na tekmo. S celotnim vikendom v Engelbergu ne moremo biti zadovoljni z rezultati, posamični skoki pa so bili dobri. Glede na pripravljenost in na videno v petek, kjer smo bili solidni, smo nato oba dni delali ogromno napak. To so napake, ki se ne bi smele dogajati oz. jih ne bi smeli delati in zato so rezultati slabši, kot smo pričakovali."

Naslednjo nedeljo naše skakalce čaka državno prvenstvo v Planici na veliki skakalnici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov