Štafeta v Hochfilznu na 11. mestu

16.12.2018

Na prvi štafetni preizkušnji poolimpijske sezone v biatlonu je Slovenija v avstrijskem Hochfilznu zasedla zelo solidno 11. mesto.

Klemen Bauer je predal na četrtem mestu (c) GEPA

Prvo štafetno preizkušnjo v tej zimi je za Slovenijo odprl Miha Dovžan. Na prvem streljanju je enkrat popravljal, tako kot na drugem, kar je pomenilo zaostanek pol minute za vodilno Švico, Jakovu Faku pa je predal z zaostankom 52 sekund za Švico, ki ni naredila nobene napake. Fak je bil nato odličen, vseh deset strelov je zadel v prvem poizkusu in našo štafeto popeljal na visoko tretje mesto z zaostankom vsega 9 sekund za vodilno Italijo, Švedska je bila pred našimi le sekundo. 

Super je nato svojo nalogo opravil tudi Klemen Bauer. Prvič je ustrelil brez napak in naše popeljal na drugo mesto, hitrejša je bila le Italija, ki je imela prednost 14 sekund. Bauer je v stoje enkrat popravljal, kar ni pomenilo pretirane izgube mest, tako da je predal kot tretji, le 12 sekund za vodilno Italijo, ki je tekla z ramo ob rami s Švedsko. Kot četrti je za naše tekel v zadnjih dneh oboleli Mitja Drinovec. Tržičan je na streljanju v leže za pet pokritih tarč potreboval osem strelov in je v predzadnji krog odšel na 8. mestu z zaostankom 54 sekund za vodilno Švedsko. Na zadnjem strelskem nastopu je Drinovec popravljal en strel in je naprej odšel na 9. mestu z zaostankom 1:33 za vodilno Švedsko. V cilju je bil zaostanek še za minuto večji, naši pa so padli na končno 11. mesto. 

Črto pod današnjim slovenskim nastopom je potegnil glavni trener Uroš Velepec: "Moramo biti zadovoljni, saj še včeraj zjutraj nismo vedeli, ali bomo nastopili ali ne bomo. Mitja je štiri dni preležal v pojstelji in na koncu se je vseeno odločil, glede na to, da je bil brez povišane temperature, da bo štartal. Točke za pokal narodov so izredno pomembne zaradi kvot. Sicer pa bi rekel, da bi Miha na strelišču lahko opravil malo bolje, medtem ko sta bila Jakov in Klemen fantastična. Sami ste videli, da smo se ves čas držali na mestih za stopničke. Vedeli smo, da bo na koncu bistvo, da Mitja preživi, zdrži do cilja. Vedeli smo, da bo izgubljal, na koncu pa smo z 11. mestom lahko zadovoljni. Kazenskega kroga ni bilo."

Zmage se je veselila Švedska pred Norveško in Nemčijo. Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji teden v češkem Novem mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov