DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Emi Klinec do novih stopničk zmanjkala le desetinka točke

16.12.2018

V francoskem Premanonu je na drugi tekmi svetovnega pokala Ema Klinec osvojila odlično 4. mesto, za novimi stopničkami je zaostala le za desetinko točke. Med deseterico še dve Slovenki, do točk vseh pet naših.

Ema Klinec (c) GEPA

Smučarke skakalke so se pomerile še na zadnji tekmi svetovnega pokala v tem koledarskem letu v francoskem Premanonu. Na tekmi je znova nastopilo pet Slovenk, v kvalifikacijah je bila žal prekratka Jerneja Brecl. Kot prva je tako na tekmi skočila Maja Vtič, ki je z 72.5 metri in 97,8 točkami tretjič letos osvojila točke svetovnega pokala. Po prvi seriji je zasedala 28. mesto. Špela Rogelj je z 80 metri in 107,6 točkami po prvem skoku zasedala 18. mesto, Urša Bogataj je bila z 82.5 metri in 109,3 točkami na 16. mestu, Nika Križnar je zasedala 11. mesto, potem ko je skočila 83.5 metrov in je zbrala 112,6 točk. Najboljša je bila znova Ema Klinec, ki je s 83 metri ob slabših vetrovnih razmerah zbrala 117,9 točk in je zasedala 4. mesto. 

Pred njo so bile le Katharina Althaus s 85 metri in 121,5 točkami, Norvežanka Maren Lundby s 85.5 metri in 119,2 točkami ter Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz s 86 metri in 118,2 točkami. 

V finalni seriji je Vtičeva s 75.5 metri in s skupno 193,7 točkami izgubila mesta in je končala na 29. mestu. Rogljeva je nekaj časa morala čakati na svoj nastop zaradi preveč ugodnega vetra, nato pa je z 82 metri in s skupno 217,8 točkami prevzela vodstvo. Bogatajeva je v finalni seriji prikazala še boljši skok, dolg 85 metrov, kar je bilo do takrat najdlje med finalistkami, z 225,5 točkami pa je zanesljivo prevzela vodstvo pred Rogljevo. Na koncu sta napredovali na 16. in 9. mesto.

Križnarjeva je v finalu prav tako imela rahel vzgornik, kar je prav tako izkoristila in skočila 86 metrov, ter z 230,9 točkami prevzela vodstvo po svojem nastopu. Do konca je Križnarjevo prehitelo le šest skakalk in je bila tako znova odlična 7. Na svoj nastop je malce morala počakati tudi Klinčeva, ki je z 79 metri in z 233,2 točkami zasedla trenutno drugo mesto, le desetinko za takrat vodilno Saro Takanaši. Iraschko-Stolzeva je nato zaostala za vodilnima, Lundbyjeva je zbrala 235,5 točk in je prevzela vodstvo, Emo pa je s stopničk izrinila Althausova. Nemka je tokrat deklasirala konkurenco, saj je v finalu pristala pri 88.5 metrih in zmagala s prednostjo kar 14,1 točk pred konkurenco.

Ema Klinec je po tekmi takole razmišljala: "Današnja tekma je bila malce drugačna kot včerajšnja. Vreme je bilo bolj toplo. A današnje četrto in včerajšnje tretje mesto sta vrhunska rezultata. Za tisto piko na i, kot sem povedala že včeraj, da še nisem povsem zadovoljna, da apetiti še niso potešeni, se mi zdi, da bom na treningu mogla skoke dvigniti še na višjo raven. Če bi se mi vse izšlo, se mi zdi, da bi bila lahko danes in včeraj še višje. Glede desetink, bi rekla samo to, da če bi oba skoka naredila še bolje, bi bila tam kot včeraj oz. še višje. Rezultata sem vesela, glede točk pa je to samo še dodatna motivacija za prihajače tedne do Japonske."

Po zelo uspešnem koncu tedna v Franciji je Zoran Zupančič, glavni trener naših, razmišljal sledeče: "V Premanonu smo bili dovolj stabilni in dovolj močni. Danes je bila tekma težja, pogoji so bili težji, tudi žirija ni dopustila prav dolgih skokov. S prizorišča se znova vračamo s stopničkami, veseli smo vseh močnih ekipnih dosežkov. Vse punce še niso na najvišjem nivoju, še imamo rezerve in to nas samo veseli za naprej."

Svetovni pokal se bo nadaljeval 12. januarja v japonskem Sapporu, naša dekleta pa se bodo konec tedna pomerila za naslove državne prvakinje v Planici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov